Microsoft'un Windows 10 S yüklü Surface Laptop'ı duyuruldu

Microsoft, Windows 10 S adlı yeni işletim sisteminin yanında yeni dizüstü bilgisayarı Microsoft Surface Laptop'ı da duyurdu

Microsoft, Google chrome OS'ye rakip olacak yeni işletim sistemi Windows 10 S'yi resmi olarak duyurmuştu. Firma, bunun yanında yine Windows 10 S işletim sistemi ile çalışan Surface Laptop adındaki yeni dizüstü modelini görücüye çıkardı.

Microsoft yetkilileri, öğrencileri hedef aldıklarını ve bu doğrultuda yeni dizüstü bilgisayarını geliştirdiklerini belirtti.

Surface Laptop, sadece Microsoft’un mağazasındaki Windows uygulamalarını çalıştıracak. Harici kaynaklardan uygulama kurulamıyor. 14,5 saate kadar kullanım süresi sunduğu belirtilen laptopta, 13.5 inçlik Pixel Sense tabanlı bir ekran yer alıyor. Ekranda ise 3.4 milyon piksel 1080p panel kullanıldığı ve 3:2 görüntü oranına sahip olduğu belirtiliyor. Dokunmatik ekranda Surface Pen kalem de kullanılabiliyor. Laptop, gücününü ise Kaby Lake tabanlı Intel Core i5 ve Core i7 işlemcilerden alıyor. Microsoft, Surface Laptop'ın i7 işlemcili MacBook Pro’dan daha hızlı ve MacBook Air’dan daha uzun pil ömrüne sahip olduğunu iddia ediyor.

Dört farklı renk seçeneği ile yurt dışında ön siparişle sunulan Surface Laptop’ın Core i5 işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB SSD'li başlangıç modelinin fiyatı 999 dolar. Ön siparişlerin ardından cihaz Haziran ayında piyasaya sürülecek.

03 May 2017 - 16:51 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.