Cep Telefonları Zararlı Mı?

Günümüzde artık cep telefonlarının bir ihtiyaç olduğu herkes tarafından kabul edilmiş olan bir gerçek. Ancak bu cep telefonlarının faydalı mı zararlı mı oldukları, ne kadar faydalı ne kadar zararlı, faydası mı daha fazla zararı

Günümüzde artık cep telefonlarının bir ihtiyaç olduğu herkes tarafından kabul edilmiş olan bir gerçek. Ancak bu cep telefonlarının faydalı mı zararlı mı oldukları, ne kadar faydalı ne kadar zararlı, faydası mı daha fazla zararı mı daha fazla soruları kafaları kurcalar halde. Artık günümüzde bir cep telefonu ilkokul çağında bir çocuğun elinde görmeniz çok muhtemel ve normal bir olaydır. Kullanım yaşları 5-6 yaşlarına kadar inmiş, şahsi telefon kullanma yaşı 7-8 yaşlarına düşmüştür çünkü artık anne ve babalar dışarıya güvensizliğinden çareyi çocuklarına telefon alıp onlarla sürekli iletişim kurmada bulmuşlardır. Bunun sebebi de artık sokaklarda çocukların eskisi kadar rahat dolaşamamasıdır. Aileler çocuğuma bir şey olur korkusu ile kaçırırlar korkusu ile uyuşturucu kullandırırlar korkusu ile çareyi sürekli iletişim kurmada yani cep telefonu almada bulmuşlardır. Çocuklar artık top oynayamıyorlar bile. Genç yaşlara gelirsek artık ellerinden telefon düşmeyen, kafalarını telefondan kaldırmayan bir genç nesil var maalesef. Bu da artık iletişimsiz, duygusuz, telefondaki fotoğrafının beğeni sayısına göre kendini yetkin zanneden bir telefonlu nesil ortaya çıktı maalesef. Bunu sebebi de ailelerin çocuklarına telefonu küçük yaşta ya güvenlik nedeni ile ya da ses çıkarmasın telefon susturuyor demeleri ile telefonu onlara vermeleridir. Çocuk ve gençlerde bu kadar yaygın olan cep telefonu hastalığı tabi ki yaşlı insanlarda da vardır. Artık akıllı telefonu olmayan elli yaş üstü insan neredeyse yok denecek kadar azdır. Artık sosyalleşen elektronik dünyada her yaştan insan görmek mevcut oluyor. E hal böyle olunca cep telefonunun yararlı mı zararlı mı olduğu da gündeme geliyor. İnsanları bu derece dışarıdaki hayattan kısıtlayan, soyutlayan, onların gelişimini engelleyen, yüz yüze iletişimi koparan bir alet haline gelmiştir ve insanlar şu an cep telefonu çeşitliliğinin zirvesini yaşıyor. Her telefondan her özellikten her fiyat aralığından artık cep telefonu almak çok kolay olmuş durumda. İnsanların da böyle kolay elde edebileceği bir elektronik alet varken almamaları imkansız gibi duruyor. Gelecek nesiller ne yazık ki bu zamandan daha suskun, içine kapanık ve asosyal olacak gibi gözüküyor.

11 Şub 2020 - 13:56 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.