CHP'de Harun Yıldızlı resmen başkan

Geçen hafta gerçekleştirilen CHP İl Kongresi’nde rakipleri Bozkurt Uslu ve Hikmet Erenkaya’yı geride bırakarak il başkanı seçilen Harun Yıldızlı mazbatasını alarak resmen başkan oldu

CHP'de Harun Yıldızlı resmen başkan
CHP'de Harun Yıldızlı resmen başkan
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Geçen hafta gerçekleştirilen CHP İl Kongresi’nde rakipleri Bozkurt Uslu ve Hikmet Erenkaya’yı geride bırakarak il başkanı seçilen Harun Yıldızlı Kocaeli Adliyesi’ne gelerek mazbatasını aldı. Yıldızlı, mazbatasını İzmit İlçe Seçim Kurulu Başkanı Besim Tayfun Ağar’ın elinden alarak resmen il başkanı oldu.

YOĞUN KATILIM OLDU

Mazbata töreninde İzmit Belediyesi Başkan Vekili Hakan Tanta, Hüseyin Acurman, Alpaslan Seymen, Bozkurt Uslu, Selman Yıldırım, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı. Adaylardan Hikmet Erenkaya ise mazbata töreninde yer almadı. Mazbatasını alarak resmen başkan seçilen Yıldızlı adliye önünde yaptığı konuşmada, “Buruk bir havada geçirdiğimiz kongremize katılımınız için hepinize teşekkür ederim” sözlerini kullandı.

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

“Buruk bir havada geçirdik çünkü şehitlerimiz vardı” diyen Yıldızlı,“Tüm şehitlerimize rahmet ailelerine sabırlar diliyorum. Kongremizin ardından bizi arayıp soran fakat geri dönemediğimiz insanlar oldu. Yoğunluktan dolayı böyle oldu. Kusura bakmasınlar. Kongremizin nezih bir şekilde geçmesinde emeği bulunan tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Bozkurt abim ve Hikmet abime de çok teşekkür ediyorum. Bizlerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. O yüzden sevgi dilini bırakmadan kutuplaştırmadan siyaset yapmamız gerekiyor” dedi. Mazbata töreninin ardından partililer ve Yıldızlı il binasına gelerek devrim teslim töreni yaptı.

SARIBAY, GİTMEK GEREK BAZEN ŞİİRİNİ OKUDU

İl binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan önceki dönem il başkanı Cengiz Sarıbay, “1 Mart’ta güzel bir kongreyle il başkanımızı belirledik. Partimizin değerlerine uygun bir şekilde kongrelerimizi yaptık. Tabi ki eleştiriler olacaktır fakat bu eleştiriler içerisinde hiçbir zaman belden aşağı vuran, ötekileştiren bir söylem olmadı. Bugün burada il başkanlığını gönül huzuru içerisinde genç bir kardeşime vermekten gurur ve onur duyuyorum. Bu mührü genç kardeşimize takdim ediyorum. Bu mühür hak, hukuk ve adaletin mührüdür. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” sözlerini kullandı. Ardından Can Yücel’in “Gitmek gerek bazen” şiirini okuyan Sarıbay, “Buda birilerine kapak olsun” sözlerini kullandı.

YILDIZLI, ‘HALKIN İKTİDARINI GETİRECEĞİZ’

Ardından söz alan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, “CHP’nin kongresini buruk bir şekilde geçirdik o yüzden üzüntülüydük. Ama kongremizi saygı ve sevgi çerçevesinden ayrılmadan nezih bir şekilde kongremizi yaptık. Artık Türkiye’de 50 artı 1’i yakalamamız gerekiyor. Bu sayıya ulaşabilmemiz için parti içerisinde ötekileştirmeden, sevgi dilini bırakmadan siyaset yapmamız gerekiyor. Tüm parti kademelerinde bu dili kullanmamız gerekiyor. Burada kimse Cengiz başkan hiçbir şey yapmadı diyemez. Cengiz başkanımız hiçbir şey yapmadıysa, parti binasını kazandırdı. Uzun yıllar sonra İzmit Belediyesi’nin kazanılmasına önderlik etti. Bizde tüm ilçelerimizle bir bütün olarak çalışacağız. Buna Gebze ile başlayacağız. Daha önce söylediğim gibi sokakta olacağız ve halkın iktidarını getireceğiz” açıklamasında bulundu. Kerim ÇELİK

06 Mar 2020 - 13:36 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.