DEPREM KENDİNİ UNUTTURMUYOR

Aradan geçen 21 yıl evet çok uzun bir süre, 21 yıl doğumlar, ölümler, kazalar, doğal afetler yaşadık. Ülkemizde olanları da vardı, dünyadaolanlarda. Her nerede ve ne şartta olursa olsun doğal afetler her zaman insanın içini acıtmış, yüreğine bir sızı, endişe getirmiştir.

Tam unutuyoruz, artık yaşamayız dediğimiz an da sesini duyuyoruz, görüyoruz. Üstelik uyarılara rağmen gene yaşanıyor. Önlem konusunda biraz âdem sendeci bir ülke olduğumuzdan olsa gerek testiyi kırdıktan sonra tokat atıyoruz.

Evet,Elazığ, Malatya da yaşadığımız büyük deprem acılar içinde yitip giden canlar, soğuktadonan, evlerine giremeyen insanlar ne yapsın? 1999 depremini yaşayan kişiler olarak o günleri bir daha hatırlıyoruz, korkuyorsaklanıyoruz.

Ne yazık ki işin sonucunu kaçmakta buluyoruz, çözüm yerine mücadele etmek yerine kaçmak kolaygeliyor.

Bu depremler unutulmayacak mı?Unutulacak yeni acı, yeni deprem yaşayana kadar. Tabut evlerde yaşamaya devam edeceğiz, gerçiimkânı yoksa ne yapsın?Nereleregitsin? Gittiği yerde deprem olamayacak mı?

Ülkemizin Başı sağ olsun, yaralılarımıza geçmişler olsun Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Bu ülke görüşü ne olursa olsun acılarda hemen bir araya gelebiliyor, desteklerini yapabiliyor. İşte bu anlarda yerine gideceğini, mağdura destek olunacağını biliyor.

Bu arada neye dikkat etmeli Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlükleri ORGAN MAFYASINA, bu olay şehir efsanesi değil yaşanmışların anlattıklarından dinlediklerimiz.

Enkaz altında kalandan ,yaralananlar gerçi hemen şu söyleniyor alınan organ ….saat içerisinde hastaya nakil yapılmalı, evet neden olmasın olmayacak şey mi? Zaten bütün bilgiler ellerde, ulaşmak çok kolay.

Her yönü ile dikkat edilmeli ,yapılan yardımdan , alınan yardıma kadar .. Kimlere hangi şartlarda verildiğine kadar. Gerekliliği, gereksizliğine kadar, kullanılmayan fazlalıkları vermek mi? Destek amaçlı verilen destekler mi?

Koordinasyon ile uygulamaların yapılması , denetlenmesi .. Asıl önemli olan bu, şov amaçlı değil, reyting amaçlı değil gönül ve Allah rızası için vermek. Eksi derecelerde depremzedelere yapılacak yardım önemli.

Müzik programları, şarkılar, türküler, eğlenceler, sporlar, düğünler, geziler acıların geçmesi sonrası yapılamaz mı? Acı birlikte yaşanamaz mı ?

DEPREMİN NE ZAMAN OLACAĞI DEĞİL

NE YAPACAĞI BELLİ

SAYGILARIMLA

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fazile Özkurt - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.