KAZANMAK VE KAYBETMEK

Cumhurbaşkanı Sn ERDOĞAN ‘ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı konuşmasını izledim ‘’Millete küsmek milleti kızmak olmaz ‘’ bu söylemi partililer tarafından ve vatandaş tarafından takdir topladı. Umarım tüm makamlar ve ilgili yetkililer de aynı şekilde düşünürler.

Bir ara Sn. YILDIRIM ‘I görünce ne kadar üzgün olduğu, omuzlarının çöktüğünü görünce üzüldüm. Sanki kaybettiği için tüm suçu üzerine almış gibiydi, etrafa mahcup ve destek bekler şekilde öyle gözler ile bakıyordu.

Ne kadar zor …!!! Kazanınca yanınızda istemediğiniz kadar dostunuz, arkadaşınız, akrabanız çıkıyor etrafınız alkışlayanlar ile doluyor, kaybedince etrafınızda kimse kalmıyor, arayıp soranlar azalıyor hatta bir süre sonra kimse kalmıyor. Ne kadar kötü insanlık için, dostluk için karakter için

Şimdi Türkiye ekonomisini düzetme ve düzenleme zamanı atı alan Üsküdar ‘ı geçti, vatandaş tercihini yaptı görevi ilgilisine, yetkilisine teslim etti. Fazla kurcalamanın anlamı kalmadı arada 800.000 ‘den fazla fark var. Türkiye, İstanbul seçimlerine kitlenmişti taş oynamıyordu, Bitti şimdi taşları yerine koyma zamanı geldi ülke bütünlüğü için, devlet için, millet için çalışma zamanı.

Cumhurbaşkanı Sn. ERDOĞAN, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. İMAMOĞLU ‘ nu bir kez daha tebrik etti olması gereken, yapılması gereken budur ve yapıldı.

Tüm muhalefet Partilerine yeniden bilgilendirme toplantısı ve ziyareti yapacağını söyledi, el uzatma işte budur yapılması gerekende…!!

BAŞARI

Başarı ve kazanmak denilince aklımıza, iyi bir maddi gelir getiren kariyer, büyük bir ev, lüks bir arabadır. Aslında bunlar başarılı olmayı anlatmaz, R .Emerson 'in başarıyı şöyle tanımlamıştır:

Sık sık gülmek ve çok sevmektir

Akıllı insanların ve çocukların sevgisini kazanmaktır;

Dürüst eleştirmenlerin onayını almak;

Sahte dostların arkadan vurmalarına dayanmaktır.

Güzeli sevmektir;

Herkesin en iyi yanlarını bulmaktır.

Karşılık beklemeyi hiç düşünmeden kendiliğinden vermektir.

Geride ister sağlıklı bir çocuk, ister kurtarılmış bir ruh, ister bir parça yeşil bahçe,

İster iyileştirilen bir sosyal durum bırakarak dünyanın iyileşmesine katkıda bulunmaktır.

Gönlünce eğlenmek ve gülmek,

Kendinden geçerek şarkı söylemektir.

Tek bir kişi bile olsa, birinin sizin varlığınızdan ötürü daha rahat nefes aldığını bilmektir.

İşte tüm bunlar başarılı olmaktır.

SAYGILARIMLA

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fazile Özkurt - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.