‘Hürriyet, emek düşmanı olarak iz bıraktı’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuşan AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatmanur Yeşildal, “Yılbaşı gecesi 29 kişiyi işten atan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, emek düşmanı olarak iz bırakmıştır” dedi

AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatmanur Yeşildal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yazılı bir açıklama yaptı. İzmit Belediyesi’nden yeni yıl gecesi işten atılan 15 kadını hatırlatan Başkan Yeşildal, “İşten çıkarılan arkadaşlarımızın hukuk mücadelesinde yanlarında olacağız” dedi.

‘HEPSİNİN HAYELLERİ VARDI’

AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatmanur Yeşildal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklama yaptı. İzmit Belediyesi’nde yeni yıla girerken aynı anda işten çıkarılan 29 kişiden 15’inin kadın olduğunu hatırlatan Yeşildal, “Aralarında belediyeye üstün performansıyla ödül kazandıran emek vermiş 15 kadın yeni yıla girdiğimiz gece kapının önüne koyuldu. Aralarında bebek bekleyen de vardı, alanında başarılı, kariyer yapmış isimler de vardı. Hepsinin ailesi, çocukları ya da evlenip hayatını kurma planları vardı” dedi.

‘YANLARINDAYIZ’

Sözlerini sürdüren Yeşildal, “İş hayatında kadınların yaşadığı zorluklar yetmiyormuş gibi bu kadınlarımız acımasız şekilde toplumun önüne atılarak iftira ve karalamalarla işsiz bırakıldı. Üstelik bunu yapan da bir kadındı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, vicdansızlığıyla, acımasızlığıyla şimdiden iz bıraktı. İzmit Belediyesi’nden atılan Elif Eseroğlu, Büşra Özbaş, Nur Konyalı, Gamze Macit, Dilek Eren, Sibel Gül, Kübra Çoban, Duygu Sönmez, Gizem Demirtaş, Zeynep Akı, Elif Aslan, Çiğdem Özkan, Semra Togay, Fatma Aydınoğlu ve Asuman Sert’in bu haksızlığa karşı hukuk mücadelesinde yanlarında olacağız” dedi. Ayşe AYDIN

08 Mar 2020 - 14:56 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.