ANADOLU EFES İLE DEVAM

Hani bir söz vardır, yeri gelince sıkça kullanılır;

Nere de kalmıştık.

Evet, nerede kalmıştık;

Biraz geriye bakacak olursak, THY Avrupa Ligi’nin 15. haftası Anadolu Efes için şanssız bir haftaydı.

Temsilcimiz, CSKA Moskova’ya Mike James’in oyunun bitmesine 17 saniye kala son topta attığı basket ile 81-80 mağlup olurken, Anadolu Efes’in de Avrupa Ligi’ndeki 8 maçlık galibiyet serisi sona eriyor, üçüncü mağlubiyetlerini alıyorlardı.

O maçtan sonra galibiyetler serisine devam eden Anadolu Efes Basketbol Takımı, aradaki maçları yazdırmaya gerek duyurmayacak kolaylıklarla geçip, 18. hafta Barcelona’yı kendi evinde 82-86 yenmiştir.

Avrupa Ligi’nin 21. Haftasına gelindiğinde Real Madrid’i de evinde 80-75 yenme başarısını gösterip, Avrupa Ligi liderliğini de yakalamışlardı.

Bizler de bu başarılar zincirinin her halkasındaki keyfi son damlasına kadar yaşayarak, ilk mağlubiyetini aldığı CSKA Moskova karşısına çıkacağı dün geceye, yani kaldığımız yere gelmiştik.

Evet değerli okurlarım dün gece en yakın takipçisi olan Rus ekibi, CSKA Moskova’yı Rusya’da 82-80’lik skor ile yenme başarısını gösteren temsilcilerimiz, gene o karakterli, disiplinli, galibiyete odaklanmış, takım birliği içinde, bitmez tükenmez enerjisiyle gözlerimizin pasını silerken;

‘’tabiri caiz ise, bir Anadolu Efes resitalini icra ediyorlardı’’ 

Bu resital sonunda, Avrupa Ligi tarihinde evinde ilk kez Efes’e yenilen CSKA Moskova Basketbol Takımı’nın beş maçlık galibiyet serisini sona erdirmek de temsilcilerimize nasip oluyordu.

Aslında, temsilcimizin oyunu ve taktik anlayışı rakipleri açısından basit gibi görünüyor; Rakip takım koçu ve oyuncuları tüm dikkatlerini, Anadolu Efes’in sihirbaz oyuncusu Shane Larkin’e yöneltip onu durdurduğumuz da bu iş biter diye düşünüyorlar.

İki oyuncu hatta bazı zaman üç oyuncu ile sıkı markaj uygulayıp Shane Larkin’i durdurma planları yaptıkları zaman yenilmeye, ilk adımlarını atmış oluyorlardı.  

İşte o an, bir bakıyorsunuz ortaya bir an da Vasilije Micic ile Rodrigue Beaubois çıkıyor ve attıkları üçlükler ile rakiplerini şaşkına çevirdikleri gibi Shane Larkin’i de dinlendiriyorlardı.

Rakip takımın koçu uyanıp tekrar set oyununa dönünce bu sefer tekrar sazı Shane Larkin alıyor ve bire bir oyununu mükemmel bir şekilde sürdürüp kaçınılmaz olan galibiyete takımını adım adım götürüyordu.

Taktik basit ve önlenebilinirmiş gibi gözükse de saha kenarındaki teknik kadronun ve Koç Ergin Ataman’ın yönettiği, parkede ki kaliteli ve kreatif oyuncuların çokluğu rakiplerini etkisiz ve çaresiz bırakıyordu.

Bir de bu güzelliklere; Takım birliği, inanç ve kondisyon gibi değerleri de eklediğimiz zaman, çift kaymaklı kadayıf.

‘’Anadolu Efes Basketbol Takımı gerçeği ortaya çıkıyordu.’’

Kelimelerle zaferleri ve başarıları anlatmak ne kadar kolay değil mi?

Evet değerli okurlarım, aslında hiçte kolay değil, bu başarının hikayesi çok  eskilere dayanıyor;

1950 yılında temelleri atılan Anadolu Grubu’nun Türkiye’de basketbolun kitlelere yayılması ve sevdirilmesinde en büyük paya sahip olan Anadolu Efes Spor Kulübü, Sayın Tuncay Özilhan başkanlığında Efes Pilsen Spor Kulübü adıyla 1976 yılında Kadıköyspor’un devralınmasıyla kuruluyor.

Başkan ve başarılı yönetimiyle Kulüp 1977-78 sezonunda ikinci ligden yenilgisiz birinci lige çıktıktan sonra, istikrarlı yönetimin önemli kararlar ve uygulamalar ile binlerce gence kucak açıp, Türk basketboluna sayısız değerler kazandırıp ‘’misyonunu’’ yerine getirirken, birbirini kovalayan başarıları ile birçok ilkler ve şampiyonluklara da imzalar atılarak bu günlere gelinmesiyle ‘’vizyonunu’’ her geçen gün geliştirmekte olduğunu takdir ve memnuniyet ile görmekteyiz.

Evet, sevgili okurlarım her konuda olduğu gibi; Bilgi, beceri, çalışma ve çok büyük emekler sonunda yakalanan başarılara, günümüzde ulaşmış olan Anadolu Efes Spor Kulübü’nün faaliyetlerini görmek ve başarılarını izlemek bizleri son derece mutlu edip, gururlandırmıştır.

En önemlisi bu başarıları ile diğer spor kulüplerine örnek olması ve yol haritası görevini yapacak olmalarıdır. Türk sporu için çok önemli mesajlar taşıyan bir başarılar manzumesidir.

Ülkemize ve bizlere bu mutluluğu ve gururu yaşatan, başarılar manzumesini yakalamış olan Anadolu Efes Spor Kulübü’nün kurulmasında ve başarılarında emekleri geçen herkesi candan kutlar, sağlıklar ve mutluluklar için de devamlılıklar dilerim.

Sevgilerimle.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Erimiş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.