FİLENİN SULTANLARI

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Kıta Elemeleri finalinde Almanya’yı 3-0 yenip 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını elde etti.

Yirmi kelime iki satır, ne kadar basit değil mi!

Evet değerli okurlarım o kadar basit değil; Bu iki satır, yirmi kelimenin gerisinde kitaplar dolusu hatta kütüphaneler dolusu satırlar ve kelimeler var.

Hani herkesin bildiği bir hikaye vardır;

Fabrikada bir arıza meydana gelir, üretim durur, işçiler boş boş beklemektedir, bütün mühendisler seferber olur çare bulamazlar, her geçen gün büyük zarardır.

Köyün ustasını tavsiye ederler ve çağırırlar; Köyün ustası gelir bir çekiç ile bir vuruşta makineleri devreye sokar ve yüksekçe bir ücret talep eder.

Muhasebeci hemen;

Ya usta bir çekiç ile bir vuruşta işi yaptın istediğin bu ücret yüksek değil mi?

Usta da;

Oğlum o bir çekiç ve bir vuruşun ardında, 60 sene boyunca verilen emekler, ter, nasırlaşmış eller ile mücadele edilmiş, bilgi, beceri ve tecrübe var.

Bu talep ettiğim ücret onların karşılığıdır der.

Evet değerli okurlarım, yazımızın başında, yirmi kelime, iki satır ile giriş yaptığımız; A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın zaferinin gerisinde kelimeler ile anlatılamayacak, büyük emekler, tecrübe ve bilgi var.

Nerelerden nerelere, bizim çocukluğumuz da ‘’Yerli Malları Haftası’’ adıyla bilinen biz çocukların çok sevdiği bir hafta vardı;

O hafta boyunca her çocuk durumlarına göre okula, fındık, kuru üzüm, ceviz, portakal, elma ile gelir, sınıfın ortasında ki bir masaya güzelce serilen bu yerli ürünleri yer bir yandan da;

’Yerli malı Türkün malı’’ diye başlayıp devam eden şiirler okurduk hoşça vakit geçirirdik.

İşte bu gün tümü yerli malı kadınlarımızın yakaladığı başarı, özverinin,  inancın, çalışmanın ve birlikteliğin eseridir.

Federasyon başkanından başlayıp, malzemecisine kadar uzanan Türkleşmiş Teknik direktörü Giovanni Guidetti ile devam eden sağlam bir zincirin eseridir bu.

Evet, sevgili okurlarım o kadar çok değinilecek nokta var ki bir türlü maçlarda yaşanan heyecanlı dakikalara bile giremiyorum, zaten girsem de ifade edemem  çünkü yaşamak lazım.

Ancak bir nokta var ki bütün başarının sırrı bu olsa gerek;

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın artık Türkleşmiş dediğimiz, İtalyan başantrenörü

1972 doğumlu bu mütevazi insanın, 2008 yılında VakıfBank’ta görev alması ile başlayan Türkiye macerası, VakıfBank’ta  büyük başarılara imza atarak devam ediyor ve 2013 yılında Türk voleybolcu Bahar Toksoy ile Türk adetlerine göre evlenip, Alison Yaz isimli bir kız çocuk sahibi olan Giovanni Guidetti.

İşte bu sakin görünümlü büyük tecrübenin oyunun en kritik anında, işler biraz ters giderken aldığı mola da oyuncularına verdiği taktik ve talimatlardan sonra sahaya çıkarken oyuncularına;

‘’GÜLÜN, GÜLÜMSEYİN OYNADIĞINIZ OYUNDAN ZEVK ALIN’’ demesi var ya.

İşte bu sevgili okurlarım, işte hayatın ve başarıların sırrı bu.

Hangi işte, hangi meslekte olursanız olun işinizi çok sevin, işinizi zevk ile yapın, çok çalışıp, işinize emek verin ki, hayatınız boyunca arzuladığınız hedefleri ve başarıları yakalayasınız.

Evet değerli okurlarım, 24 Temmuz – 9 Ağustos tarihlerinde Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılma başarısını elde eden Filenin Sultanlarını yazdıkları tarih için candan kutlar, bizlere bu gururu yaşatanlara şükranlarımı sunarım.

Sevgilerimle.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Erimiş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.