İzmit M.T.A.L İtalya stajını tamamladı

İzmit M.T.A.L. öğretmen ve öğrencileri İtalya’daki stajın ardından yurda döndü

İzmit M.T.A.L İtalya stajını tamamladı
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün koordinatörü olduğu, ilimizden de İzmit Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olduğu; kısa adı “VETEXPRESS” olan Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında İzmit MTAL öğrencileri staj yaptı. İtalya’da öğretmenleri eşliğinde staj yapan öğrenciler dün (pazartesi) yurda döndü.

2 ÖĞRETMEN 6 ÖĞRENCİ

ITS IOTA APULIA (İtalya) eğitim kurumu ev sahipliğinde İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2 öğretmen (Mustafa Özdemir ve Utku Temel) ve 6 öğrencinin (Muhammet Keskin, Ahmet Atıf Dalbay, Serhat Osman Kıran, Burak Şahin, Göksel Karaca ve Ümit Varol ) katılımıyla İtalya’nın Lecce şehrinde 30 günlük staj tamamlandı. Staj faaliyetleri esnasında ayrı ayrı işletmelerde öğrenciler Diagnostik, Otomasyon, Bilişim sistemleri, PLC ve Endüstri 4.0 üzerine eğitim aldı. Staj sonrası İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri projenin amaçları doğrultusunda edindikleri kazanımları Europass Transkript Belgesini de almış oldu.

YENİLİKÇİ ÇIKTILAR

ECVET, genel olarak yabancı bir ülkede edinilen dokümantasyonların alındığını gösteren ve kanıtlayan bir araçtır. Bu açıdan bakıldığında VET-Express projesinin fikri çıktıları olarak adlandırılacak olan çevrimiçi platform ve ECVET kullanım rehberi birçok Avrupa ülkesini ulusal düzeyde aydınlatmasında ve “Hayat Boyu Öğrenme” hedeflerine ulaşılmasında etkili olması bakımından yenilikçi çıktılar içermektedir. Ayşe AYDIN

İzmit M.T.A.L.’nin 6 öğrencisi 30 günlük stajda birçok deneyim kazandı.

28 May 2019 - 10:36 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.