KOTO , TOBB 75. Genel Kurulu’na damga vurdu

KOTO heyeti, TOBB 75. Genel Kurulu’na damga vurdu

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan ve beraberindeki KOTO TOBB Delegeleri, çatı kuruluş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen 75. Genel Kurulu’na katıldı. KOTO, yöresel ürünler standı ve çalışmalarıyla, genel kurula damga vurdu

Kocaeli Ticaret Odası’nın da aralarında yer aldığı 365 Oda/Borsa’nın çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 75’inci Genel Kurulu’nu 1-2 Mayıs 2019 tarihleri arasında TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen 75. Genel Kurul’a; Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, Meclis Başkan Yardımcıları Alp Kayalar, Hüseyin Avni Aslan, KOTO TOBB Delegeleri; Abdin Öztürk, Ali Suat Birer, Cafer Kozluca, Hasan Kanca, Hasan Kaya, Hızır Fatih Sarıoğlu, Hüseyin Eryaşar, Kerim Bayramoğlu, Medet Aydın, Oktay Alkan, Yaşar Can, KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak, Oda/Borsa başkanları ile yönetimleri katıldı.

KOCAELİ’NİN YEREL VE MARKA ÜRÜNLERİ ÇOK SEVİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 75’inci Genel Kurul programı, Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ata’nın manevi huzuruna çıkan Oda/Borsa camiası, saygı duruşunda bulundu. Akabinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımlarıyla TOBB İkiz Kuleler bahçesinde Oda/Borsalar tarafından kurulan yöresel ürünlerin ikram edildiği stantlar gezildi. Kocaeli Ticaret Odası’nın, İzmit pişmaniyesi, Çenesuyu, Rodopi Kahve ile misafirlerini ağırladığı stantta, ilimizin yöresel ve marka ürünleri çok sevildi.

HİSARCIKLIOĞLU: EKONOMİMİZ İLK GÜNDEM OLSUN

Genel kurulun ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde Oda/Borsa camiasına hitap etti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında "Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi’ temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını istediğini söyledi.Hisarcıklıoğlu, ekonomiyi gündemin ilk maddesi yapma önerisinde bulunurken, rekabet gücünü artıracak yapısal reformları arka arkaya hayata geçirmek gerektiğini vurgulayarak, “Zira ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş var. Hükümetimiz seçim öncesinde bunun sinyalini verdi. Seçimler geride kaldığına göre artık hızla harekete geçilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

ERDOĞAN: TOBB, ODA VE BORSALAR YOL ARKADAŞIMIZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuştu. Ahiliğin ve lonca teşkilatının bugünkü mirasçısı olan TOBB'un en başından beri hep birlikte çalıştıkları, yol yürüdükleri bir kuruluş olduğunu aktaran Erdoğan, ekonomi başta olmak üzere ülkenin geleceğine ilişkin hemen her konuda iş dünyasıyla istişareye özel önem verdiklerini söyledi. Aldıkları tüm kararların ortak aklın, ortak ihtiyaçların ve ortak vicdanın ürünü olması için gayret gösterdiklerini dile getiren Erdoğan, Ankara ve tüm şehirlerde iş dünyasının bu en büyük çatısının genel kurullarına, ekonomi şuralarına, ödül törenlerine ve diğer pek çok etkinliğine katılarak yol arkadaşlığını güçlendirdiklerini ifade etti.

İŞ DÜNYAMIZ KENDİNİ GELECEĞE NE KADAR HIZLI HAZIRLARSA…

Her vesileyle ülkenin ve şehirlerin sorunlarını, taleplerini, beklentilerini konuştuklarını, tartıştıklarını ve birlikte çözüm yolları geliştirdiklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin 81 şehrinde faaliyet gösteren 365 oda ve borsamız büyük ve güçlü Türkiye davamızın ete kemiğe büründürülmesinde lokomotif görevi ifa etti. Oda ve borsalarımız kendilerini çağın yeniliklerine uydurarak, dijitalleşmeyi hızlandırarak hem verdikleri hizmetlerin kalitesini yükselttiler hem de daha derinlemesine analizler yapma imkânına kavuştular. Biraz sonra en iyi hizmet veren oda ve borsa temsilcilerine ödülleri takdim edilecek. Türkiye'yi 2023 hedeflerine inşallah yine birlikte ulaştıracağız. İş dünyamız kendini geleceğe ne kadar hızlı hazırlarsa biz de o hedeflerimize o derece çabuk varırız. TOBB çatısı altında bir araya gelen 1,5 milyon girişimcimiz, temsilcisi oldukları yatırım, ihracat, istihdam dinamikleriyle geleceğimizin de güvencesidir. Sizlerin azmi, çalışkanlığı, dirayeti ve kabiliyetiyle önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz. Sizler ürettiğiniz, istihdamı artırdığınız, ihracatı yükselttiğiniz, yatırımlarınıza devam ettiğiniz, yeniliklere açık olduğunuz sürece Allah'ın izniyle bu ülkenin ve milletin önünde kimse duramaz. Türk malı ifadesi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse bu başarının altında sizlerin imzası var."

BAŞKAN BULUT: SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

TOBB 75. Genel Kurulunu değerlendiren Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan talepler ve öneriler listesinin, iş dünyasının geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, “İnanıyoruz ki iş dünyamızın istediği köklü reformlar ivedilikle hayata geçirilecek, iş insanımızın önü daha da açılacaktır. KOTO olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Gerek üyelerimizin görüş ve önerilerini ilettiğimiz raporlarımızla, gerek birlik toplantılarımıza gösterdiğimiz üst düzey katılımla gerekse saha projelerimizle, fayda üretmeye devam ediyoruz, edeceğiz” dedi.

03 May 2019 - 15:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.