Müftülük eski binasına geri dönüyor

Kocaeli İl Müftülüğü’nün D-100 karayolu yanında yer alan binası yenilendi. Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyon TL’lik desteğiyle yapılan onarım sonucu 15 yıllık binanın iç ve dış tadilatları yapıldı

Müftülük eski binasına geri dönüyor
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli İl Müftülüğü’nün D-100 karayolu yanında yer alan binası yenilendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyon TL’lik desteğiyle yapılan onarım sonucu 15 yıllık binanın iç ve dış tadilatları yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin onarımını üstlendiği binadaki tadilat çalışmalarında sona gelindi. Binada yer alan küçük tadilatların da kısa süre içinde bitirilmesi, binanın yeniden hizmete açılması planlanıyor.

BİNANIN 8 KATI ELDEN GEÇİRİLDİ

Fahri Kayadibi’nin İl Müftüsü olduğu dönemde inşaatı başlayan, merhum il müftüsü Hikmet Kutlu döneminde hizmete giren İzmit Ömerağa Mahallesi Şehabettin Bilgisu Caddesi’ndeki bina yaklaşık 15 yıl hizmet verdi. 2018 Temmuz ayında binada tadilat çalışmaları başladı. Binanın dış cephesine mantolama yapıldı. 3 milyon 1721 bin TL muhammen bedelli ihale çalışmaları kapsamında 8 katlı binanın tamamı elden geçirildi.

GENÇLİK MERKEZİ OLARAK HİZMET VERECEK

İş bölümlerinde de önemli düzenleme yapıldı. 8 katlı binanın bodrum katı dahil ilk 4 katı gençlik merkezi olarak hizmet verecek. 4 ve 8’inci katlarda da müftülük birimleri çalışma yapacak. İzmit Yenişehir Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı Yıldızlı Sokak’ta bulunan 3 katlı binada hizmetlerine geçici olarak devam eden İl Müftülüğü de çalışmalar bitirilince buraya taşınacak.

EN GEÇ KASIM AYI BAŞINDA TAŞINACAK

İl Müftüsü Sinan Cihan, Müftülük binasındaki onarımın tamamlandığını, ufak bazı eksikliklerin bitirilip temizliğinin yapılmasından sonra bu ay içerisinde ve en geç Kasım ayı başında yeni binada hizmet vermeyi planladıklarını söyledi. Binadaki onarım nedeniyle İl Müftülüğü hizmetlerini geçici olarak İzmit Yenişehir Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı Yıldızlı Sokak’ta bulunan 3 katlı binada sürdürüyor. Kerim ÇELİK

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan

21 Eki 2019 - 16:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.