‘Nisan ayı enflasyonunda gerileme bekleyebiliriz’

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, dünya genelinde yaşanan pandeminin etkilerinin nisan ayında daha etkili görülebileceğini söyledi

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mart ayında hem TÜFE hem ÜFE’de yaşanan gerilemenin devam edeceğini beklediklerini söyleyerek, “Mart ayında TÜFE aylık yüzde 0.57 artışla yıllık yüzde 11.86’ya geriledi. Aylık bu artışta gıda ve sağlıkta yaşanan yükselişin etkisini görüyoruz. Ayrıca petrol fiyatlarındaki gerilemenin de enflasyona olumlu etkisi oldu. Ulaştırma grubu enflasyonu aylık yüzde 1.91 geriledi” dedi.

‘GERİLEMENİN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’

Zeytinoğlu, dünya genelinde yaşanan pandeminin etkilerinin nisan ayında daha etkili görülebileceğini söyleyerek, “Koronavirüs salgını ile gıda dışındaki taleplerdeki azalış ve kur baskısı olmasına rağmen petrol fiyatlarının aşağı yönlü seyri ile nisan ayı enflasyonunda gerileme bekleyebiliriz” dedi. “Mart ayında ÜFE aylık yüzde 0.87 artışla yıllık yüzde 8.50’ye geriledi” diyen Zeytinoğlu, “Baz etkisiyle bu ay ÜFE’de gerileme olacağını bekliyorduk. Önümüzdeki aylarda hem baz etkisi hem talep yetersizliğiyle gerilemenin devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi. Zeytinoğlu, “ÜFE’de ana sanayi gruplarına ilişkin aylık değişimlere baktığımızda ara malında yüzde 2.03, sermaye malında ise yüzde 2.01, dayanıklı tüketim malında yüzde 1.35 artış, enerjide ise yüzde 6.82 gerileme olduğunu görüyoruz” dedi.

03 Nis 2020 - 16:14 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.