Kocaeli'nin en gönlü ve gözü tok başkanı…

Seçim bitti, belediye başkanları koltuklarına oturdu.

Seçimlerin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen belediye başkanlarının makamları ziyaretçi akınına uğruyor. Öyle ki mesai bitmesine rağmen onlar, başkanlık katında gece saat 23.00'lere kadar misafirlerini ağırlıyorlar.

Bizde Çağdaş Kocaeli olarak yeni seçilen belediye başkanlarına 'hayırlı olsun' furyasına katıldık.

Cuma günü Karamürsel Belediyesi’ne gittik.

Başkanlık katındaki duvarda Yunus Emre’nin “Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik” dizelerini görünce doğru yerde olduğumuzu anladık.

Başkan İsmail Yıldırım’ın yüzündeki gülümseme ve insana dokunan yapısına en iyi örnek, masasının yan tarafında bulunan özel köşede kendini gösteriyor.

Duvarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek'in efsane lideri Aliya İzzetbegoviç’in kara kalem resmi asılı.

Masanın üstünde kendisine hediye edilmiş ahşap arabalar, tren ve el yapımı ahşap bir ev var.

Karamürsel’de 4. dönem belediye başkanı olan İsmail Yıldırım DP kökenli siyasetçilerden. Efsane İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın yakın ekibindendi.

28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde DP adayı olarak Karamürsel’de seçim kazandı. İsmail Yıldırım, 18 Ağustos 2010 Tarihinde AK Parti'nin Kocaeli İl merkezinde düzenlediği miting töreninde dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın rozet takmasıyla Ak Parti'ye katıldı.

2014 yılında Karamürsel’de AK Parti'den Belediye Başkanı gösterildiğinde bu seçimlerde olduğu kadar tartışılmamıştı. İsmail Yıldırım, o seçimlerde yüzde 43'le sandıktan birinci çıkmıştı. CHP ise yüzde 24’le ikinci parti durumundaydı.

2018 Milletvekilliği Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın oyu burada yüzde 59,3 idi.

31 Mart'ta yapılan seçimlerde ise sandıktan Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Yıldırım’a yüzde 48,72 oy çıktı. Seçime son bir hafta kala Kocaeli’de yoğun olarak dolaşan "Karamürsel’i CHP alıyor" iddiası ise yüzde 44,51 ile sandığa takıldı.

Ama o hepsini yanıltarak sandıktan zaferle çıktı. Şimdi önüne bakıyor. 31 Mart öncesine dair hiçbir spekülatif değerlendirmeye girmiyor.

Her zamanki sonuca dair net bakışıyla işine odaklanmış durumda.

Makam odası hayırlı olsun ziyaretleriyle dolup taşıyor. Odası çiçek bahçesine dönmüş.

Mütevazı yapısıyla halktan kopmayarak, gönüllere dokunmaya devam ediyor.

İsmail Yıldırım makamından beslenenlerden değil.

Kibir ve egodan arınmış, çok naif ve beyefendi bir yapıya sahip.

Hatta bu naifliği ile Kocaeli’deki belediye başkanları içinde ilk sırada yer aldığını belirtmeliyim.

Zaten bunu gören Karamürsel halkı 4 dönemdir  mührü ona veriyor.

MHP’nin 23 Haziran hamlesi

İptal edilen İstanbul seçimleri, artık Türkiye’nin seçimi oldu..

Her ilde İstanbul seçimleri konuşulacağı gibi bütün partiler de bütün güçlerini İstanbul’a yığacak…

Bu stratejinin ilk adımını atan MHP, İstanbul’da nüfus yoğunluğu en çok olan 15 MHP il başkanını görevlendirmek için genel merkeze çağırdı.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü harekete geçti bile.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Ünlü “Beş dörtten büyüktür hodri meydan bekle bizi İstanbul Kocaeli teşkilatı varıyla yoğuyla yola çıkmaya hazır” mesajı yayınladı.

MHP'nin Kocaeli teşkilatları, yenilecek İstanbul seçimi için mega kente taşınacak.

Bunun yanı sıra hemşehrilerini etkilemek amacıyla öncelikle İstanbul'da en kalabalık nüfusu oluşturan Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun gibi illerden başlayarak hem MHP’li vekiller hem teşkilatlar 23 Haziran’a kadar seçim çalışmasına katılacak.

İstanbul'da hemşehri dernek ve kahveleri tek tek ziyaret edilecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da teşkilatlarla buluştu.

Seçimin tekrarlanması halinde "İstanbul'a mitili atacağım" ifadesini kullanan Bahçeli, iftarda partisinin il teşkilatlarıyla bir araya gelerek bir anlamda İstanbul'daki seçim çalışmalarını başlattı.

Her Ramazan aynı oyun!

Ramazanla birlikte fiyatlar tırmanışa geçmeye başladı.

Her ramazan istisnasız fiyat artışları yaşanıyor.

Özellikle bakliyat ve meyve fiyatlarında gözle görülür artışlar oluyor.

Maalesef, ramazan fırsatçıları kutsal ayı tanımıyor.

Tüketimin artacağını bilen bu işgüzarlar fiyatları yükseltiyor.

Peki, daha önce fiyatlar durağan iken neden ramazan ayında bir anda artışa geçiyor ya da birileri tarafından fiyatlar yükseltiliyor?

Kim veya kimler fiyatları speküle ederek bundan büyük bir vurgun elde ediyor?

Netice itibarıyla bu bir aylık zaman diliminde birilerinin kasasına yüklü miktarda para girdiği kesin.

Zaten o nedenle meyveden tutun da baklagillere ve tahıllara kadar bütün ürünlerde artışlar yaşanıyor. Tarım ülkesiyiz ama tarım ürünlerinin fiyatı el yakıyor. Sadece ramazanda değil bütün yıl boyunca süre giden bir durum var.

Devlet yetkilileri her ramazan ayı öncesinde basının karşısına geçip haksız fiyat artışlarının önüne geçileceği, gerekli tedbirlerin alınacağı yönünde açıklamalar yapıyor. Ama bu açıklamalar hep havada kalıyor.

Bir türlü uygulamaya geçilmiyor ve vatandaşın mağdur olmaması için açıklanan önlemler ne yazık ki sahada tatbik edilmiyor.

Olan da düşük ve dar gelirli vatandaşlara oluyor.

Her ramazan ayını kıt kanaat geçirmek zorunda kalıyorlar.

Zenginin zaten fiyat artışı diye bir derdi yok. Ama bu fiyat artışlarından düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu etkileniyor.

Buradan devlet yetkililerine bir kez daha sesleniyoruz. Bu uygulamaların önüne geçin. Birilerinin özellikle de devletin stokçulara, komisyonculara, simsarlara, depoculara, kabzımallara ve spekülatörlere dur demesi gerekiyor.

Tabii ki burada en büyük görev de devlete düşer.

Sonra da sivil toplum örgütlerine...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.