‘Öğrencilerin Dilinden’ 19 Mayıs

Türkçe’nin doğru kullanımına teşvik etmek amacıyla başlatılan projenin ilk klibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılına özel çekildi

‘Öğrencilerin Dilinden’ 19 Mayıs
‘Öğrencilerin Dilinden’ 19 Mayıs
Video için play'e tıklayın

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türkçe’nin doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘Öğrencilerin Dilinden’ projesinin ilk çalışması 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılına özel ‘Vatan sağolsun’ klibi oldu.

ŞARKILARA YENİ YORUM

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya’nın desteğiyle Türkçe öğretmeni Mehmet Uğur Beşer koordinatörlüğünde yürütülen ‘Öğrencilerin Dilinden’ projesiyle özellikle gençlerin sevdiği popüler şarkılar yeniden uyarlanıyor. Türkçe’nin yanı sıra milli ve manevi duygulara daha uygun yeni şarkı sözleri yazılarak şarkılar yeniden yorumlanıyor. Böylece Türkçe'nin doğru ve güzel kullanımına dikkat çekilirken öğrencilerin müziğe ve sanata olan ilgisinin teşviki ile sosyal medyayı verimli kullanması da sağlanıyor. Öğrencilerin Dilinden korosunun ilk çalışması 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı temalı olurken koro ile ilgili paylaşımlara ilgili Youtube kanalı ve İnstagram üzerinden erişim mümkün. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılına özel Vatan sağ olsun adlı klibine erişmek için https://www.youtube.com/watch?v=pbS7TnHAhGw linkine tıklanabilir. Ayşe AYDIN

20 May 2019 - 10:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.