SAMİDA, Müzik severleri bekliyor

Son dönemde sosyal medyada büyük bir çıkış yapan ve üç kız kardeşten oluşan müzik grubu SAMİDA, Kocaeli’li müzikseverlerini bekliyor

Ana dilleri olan Gürcücede “üç kız kardeş” anlamına gelen SAMİDA adıyla tatlı bir yolculuğa çıkan Grup SAMİDA’nın  şimdi ki durağı İzmit oldu. Grup SAMİDA, yarın akşam (pazar) saat 20:00’de Sabancı Kültür Merkezi’nde Kocaelili müzik severlerle buluşacak. Geleneksel sazlarla dünya sazlarını harmanlayıp dinleyiciye sundukları bu etkileyici konseri kaçırmamanızı öneriyoruz.

SANATÇI BABA’NIN ESERİ, SAMİDA

Duru sesleri, birçok enstrüman çalabilmeleri, doğallıkları ve çok sesli müzikleri ile gönülleri fetheden Damla, Yudum ve Tamara Şahin kardeşler, müzisyen babaları Bayar Şahin sayesinde müzik ile çocuk yaşlarında ilgilenmeye başladılar. Uzun yıllar babalarıyla birlikte sahne alan kardeşler, 2017’nin ortalarında Gürcü dilinde “3 kız kardeş” anlamına gelen SAMİDA’yı kurdular. Konservatuar eğitimine devam eden kardeşler; Anadolu’dan, Kafkasya’dan ve Balkanlar’dan ezgileri, kimi zaman enstrümanlarıyla kimi zaman sesleriyle müzikseverleri büyülüyor.

23 Şub 2019 - 10:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.