Sanayi Bölgesi'nden 680 milyon dolarlık ihracat

Dilovası ilçesinde bulunan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMES) bünyesinde bulunan 205 firma, yıllık 680 milyon dolar ihracat yapıyor

Otomotiv sektöründen, savunma sanayisi sektörüne kadar birçok alanda üretim yapıldığını belirten İMES Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, hedeflerinin savunma sanayisinde olan yatırımlarını artırarak yüzde 100 kendine yeter bir ülke konumuna gelmek olduğunu söyledi. Dilovası'nda 301 hektar alan üzerine kurulu, içerisinde 205 firmanın bulunduğu İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde, üretim faaliyetlerini sürüyor. Otomotiv sektöründen savunma sanayisine kadar birçok alanda yerli üretim yapılan sanayi bölgesinde, yıllık ortalama 680 milyon dolarlık ürün ihraç ediliyor.

‘ÜLKEMİZ ADINA MUTLU EDİYOR’

Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunduklarını belirten İMES Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, amaçlarının yaptıkları üretimlerle cari açığı bitirmek olduğunu ifade ederek, "Organize sanayi bölgemizde şu anda 205 firmamız aktif olarak üretim yapıyor, bu da yüzde 80'lik bir doluluk oranına tekabül ediyor. Buradaki firmalarda yaklaşık olarak 8 bin kişi istihdam ediliyor. Burada hizmet veren firmaların yıllık katma değer üretimi yaklaşık olarak 2 milyar dolar. İhracatımız da ciromuzun yaklaşık olarak yüzde 34'ünü oluşturuyor. Yani buradaki firmalarda 680 milyon dolar civarında yıllık bir ihracat geliri elde ediliyor, bu da ülkemiz adına bizi mutlu ediyor" dedi.

'İNŞAAT YAPMAKLA, BİNA YAPMAKLA BU İŞ OLMUYOR'

Ekonomik kalkınmanın yolunun sanayiden geçtiğini ifade eden İrfan Küçükay, "Türkiye'de artık üretimin önemi anlaşıldı, sanayi ile kalkınmamızın önemi anlaşıldı. Maalesef inşaat yapmakla, bina yapmakla bu iş olmuyor. Bizim buradaki organize sanayi bölgesinde bütün kaynaklarımızı teknolojik üretime, katma değeri yüksek üretime kanalize etmemiz lazım. Bu sayede dünyada söz sahibi olabiliriz. Kendi kendimize yetecek bir ülke konumuna gelirsek dışarıdan bize ambargo da uygulayamazlar. Görüyorsunuz en ufak bir olayda hemen bize yaptırımlardan, ambargolardan bahsediyor bütün dünya. Bunun yolu da üretmekten geçiyor, teknolojik üretimden geçiyor" şeklinde konuştu.

17 Eki 2019 - 14:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.