ÖDP’lilerden zam protestosu

Kağıt zammını protesto eden ÖDP’liler, Çözüm özelleştirmeci, piyasacı zihniyeti çöpe atmak, toplumsal faydayı temel alan bir ekonomik anlayışı hakim kılmaktır” dedi

Ayşe AYDIN / Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Örgütü, kağıt fiyatlarına yapılan zamlarını SEKA Kağıt Müzesi’nin önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamaya ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, EMEK Partisi İl Başkanı Arzu Erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı.

‘SADECE FABRİKA DEĞİLDİ’

Basın açıklaması öncesi konuşan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş “SEKA Türkiye’nin 3’üncü büyük ekonomik fabrikasıydı. Ama bugün SEKA yok, bir müze var. SEKA sadece bir fabrika değildi, SEKA bir okuldu, tiyatroydu, sinemaydı. 2005 yılında bizler günlerce SEKA kapatılamaz dedik. Ama maalesef kapattılar. Çünkü dönem özelleştirme dönemiydi. Dönem piyasa neylerse güzel eyler dönemiydi. SEKA kar ederken zarar ettirdiler. Şimdi dünya bir ekonomik krizde. Bu kriz kapitalizmin krizidir. SEKA kapatılmasaydı bugün bu kadar muhtaç hale gelmezdik” diye konuştu.

‘ÖZELLEŞTİRMEYE KURBAN ETTİLER’

Taş’ın açıklamasının ardından ÖDP Kocaeli İl Yönetimi Üyesi Şeyda Sinekoğlu basın açıklamasını okudu. Sinekoğlu, “SEKA’nın kapatılma süreci, Türkiye’nin emperyalizme olan bağımlılığının bir sonucuydu. SEKA’nın kapatılmasıyla bu bağımlılık daha da derinleşti. SEKA, kağıdın hammaddesi olan selüloz üretiyordu. Kağıtta dışa bağımlılığı ortadan kaldıran bu üretim, özelleştirme süreci sonunda yok edildi. SEKA’nın özelleştirme sürecine karşı çıkarken o dönemde bağımsızlıktan yana tüm güçlerle birlikte en çok altını çizdiğimiz noktalardan birisi, SEKA’nın kapatılmasının özellikle döviz oynamalarında ciddi kağıt krizine neden olacak olmasıydı” şeklinde konuştu.  

21 Eyl 2018 - 12:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.