Öğrenciye ücretsiz ulaşım önergesi

Öğrencilerin ücretsiz taşınması için CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Engin Taşdemir tarafından verilen yazılı önerge kabul edildi. Madde komisyonda görüşülecek

Öğrenciye ücretsiz ulaşım önergesi
Öğrenciye ücretsiz ulaşım önergesi
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Ayşe AYDIN - Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi dün (perşembe) toplandı. Gündemin yoğun olduğu sondan bir önceki mecliste üyeler, duygu ve düşüncelerini ifade etti. Meclis sonrası, Kartepe Sukaypark’ta veda yemeği düzenlendi.

TAŞDEMİR, ‘DUYGULANDIM’

CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, ilimizdeki ilk, orta ve lise ve üniversite öğrencilerinin ücretsiz olarak toplu taşımadan yararlanması için önerge verdi. Önerge oy birliği ile kabul edilince CHP’li Taşdemir, “Başkanım teşekkür ederim ilk defa bir önergemizi kabul ettiniz. Valla duygulandım” dedi. Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Köseköy Kavşağını trafiğe açıyoruz. Açılışa bütün meclis üyelerimi davet ediyorum” dedi.

BAŞKAN, ‘HAKKINIZI HELAL EDİN’

Meclisten söz alıp konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Dile kolay. Büyükşehir meclisi Kocaeli’nin en etkin ve en yetkin meclisi. Ara meclisleri saymazsak 180 meclis toplantısı yaptık. Her dönemin kendine has güzellikleri vardı. Muhalefet üyeleri başta olmak üzere tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Verimli bir meclisimiz vardı. Derdimiz şehrimizi yaşanabilir hale getirmekti. Kararları beraber aldık, beraber yürüttük. Bunun başarısı sadece bana ait değil. Bizlere verilen yetkiyi en verimli şekilde kullandık. Hakkınızı helal edin. Benden yana da helal olsun. Hayat devam ediyor” dedi.

ÖZAK, ‘5 YILDA 3 BİN 424 KARAR’

Karaosmanoğlu’nun ardından söz isteyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Bu bir veda konuşması değil. Aldığımız kararlarla ilgili bir durum değerlendirmesi yapacağım. Son 5 yılda aldığımız kararların icmalini yaptık. Şubat ve Mart ayı hariç 58 ayda meclisten 3 Bin 424 adet karar geçirmişiz. Bunların 2 Bin 814’ü oy birliğiyle alınmıştır. 2 Bin 369 tanesi imar komisyon raporudur. Bunların da bin 923’ü yani yüzde 81’i oy birliği ile alınmıştır. Yüzde 18’i oy çokluğu ile alınmıştır. Elimizden geldiğince bize verilen sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalıştık. Muhalefet oranı imar komisyonunda çok düşük çıkmıştır. Bu, imar çalışmalarının büyük bir uyum içinde gerçekleştiğini kentin gelişimine yönelik ortak karar almada yüksek oranda ortak irade olduğunun raporudur” dedi.

TANIŞ, ‘HALKIN YARARINA OLAN ŞEYLERİ DESTEKLEDİK’

CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Zekeriya başkanın da sunduğu tabloya bakarsak CHP, her şeye karşı çıkmıyormuş. Biz hiçbir zaman muhalefet görevini her şeye karşı çıkma olarak bakmadık. Doğru gördüğümüz halkın yararına olan her şeye destek verdik. Kamu yararı olmayan her maddeye de itiraz ettik. Zekeriya Özak başkanlığında saygılı ve seviyeli bir çalışma dönemi geçirdik” dedi. Karaosmanoğlu ise “Orhan Bey biz sizden memnunuz. Allah eksikliğinizi vermesin” diye konuştu.

TAŞDEMİR, BASIN ODASI İSTEDİ

CHP’li Engin Taşdemir ise “Amaç burada hizmetti. Kişisel çıkarlar söz konusu değildi. Yerel siyaseti ön plana çıkarmayı gözettik. Yapıcı muhalefet olmaya özen gösterdik. 150’nin üzerinde verdiğimiz önerge ile ilçelerdeki sorunları paylaştık ve çözüm üretmeye çalıştık” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Vahit Eryılmaz, “Kocaelimizin gelişmesi için taş üstüne taş koyan AK Partili, CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımı kutluyorum. Bizlerin sesini halka ulaştıran basın emekçisi arkadaşlarıma bu salonda güzel bir basın odası yapılmasını rica ediyorum” diye konuştu.

YILDIRIM, ‘DÖRT DÖRTLÜK ÇALIŞMADIK’

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Ortak amaç bu ilin gelişmesi insanların huzur ve mutluluk içinde sosyal donatıları tam bir şehirde yaşatmak. İktidarın olmazsa olması muhalefet. Bu süre zarfında tatlı ve çekişmeli günler yaşadık. Farklı açılardan bakmış olabiliriz ama en güzel cevabı milletimiz verecek. Her meclis üyemiz çok çalıştı. Siyaset çok yıpratıcı ama halkımızın bizden istekleri var. Bunları gerçekleştirmek için çok çalıştık. Dört dörtlük yaptığımızı hiç iddia etmedik ama büyüyen ve gelişen kent için de önlem aldık” şeklinde konuştu.

ELLİBEŞ, ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ KOPARMADIK’

Yıldırım’ın ardından mecliste en eski belediyeci olarak konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Halkımızla gönül köprüsünü hiç koparmadık. Hizmet gerekli ama kesinlikle yeterli değil. Maaş vermekte zorlandığımız günler oldu ama büyükşehir olduktan sonra hizmetler daha sağlıklı gerçekleşti” dedi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Oya Tunçel, “Gençlere yer vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ankara toplantıları olmadığı sürece hiç devamsızlık yapmadım. Gönül rahatlığı içerisindeyim. CHP’li ve MHP’li arkadaşlarımıza kendi arkadaşlarımıza duyduğumuz sevginin aynısını hissettik. Başkanım bunu size borçluyuz” dedi.

ÖZAK,‘BAKANLIK İZİN VERMİYOR’

CHP’li Tanış, “Çayırova Belediyesi, Akse Mahallesi’nde 2 Bin 500 metrekarelik alana vatandaş burada sağlık tesisi yapmak istiyor. Buranın eski kullanımı olan ticaret ve konuta dönüştürülmesini istiyoruz. Burada kamusal yarar yaratmamız lazım. Sorun şu ki planlarla bu şekilde oynanması” dedi. Maddeyle ilgili konuşan Başkanvekili Özak, “Nazım imar planını görüşürken anlatmıştık. Sağlık Bakanlığı buraya hastaneye yapılmasına müsaade etmiyor. Bölgesel olarak uygun değil” dedi. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP’Lİ TAN KANADA’YA YERLEŞİYOR

CHP’li Meclis Üyesi Dilek Tan ise “Siyaseti bırakıyorum. Kanada’ya yerleşeceğim. Sizleri orada

ağırlamaktan mutluluk duyarım” dedi. Nazım imar planı askıya çıkarılan Gebze Otoyol Kuzeyi Planlama Bölgesi için konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, “Gebze’yi ilgilendiren bir proje ancak Ballıkayalar bunun içinedahil edilmemiş. Eğer itiraz edilirse Gebze’nin kuzeyindeki çalışma büyük bir kesintiye uğrar” dedi. Ardından konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Oraya itirazımızı yapalım”dedi. 31 ve 32 maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

PARK ALANI CAMİYE EKLENECEK

Özak, “İzmit Bekirdere Mahallesi’nde inşaatı devam eden Başaran Camii’nin mevcut imar planında caminin önünce bir avlu yok. Cemaat cenaze namazı kılınacak bir yer olmadığını söyledi. 350 metrekarelik park alanını cami alanına (Bin 600 metrekare) katarak camiyi büyütüyoruz. Burada avlu, şadırvan ve tuvalet yapacağız” dedi.Maddeyle ilgili söz alan CHP’li Tanış, “Parselin durumuna göre bir proje hazırlanır. Vatandaş buraya bir ev yapsa imar mevzuatına uymak zorunda. Eski bir cami olsa alanını açmaya çalışsak kabul ama bu yeni bir cami. Bunları doğru bulmuyoruz” dedi.  Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

AYŞE MAMAT MEMUR OLDU

Kent Merkezi Projesi Kapsamında Kartepe Belediyesi yeni hizmet binası yapım işinin ortak proje kapsamında yapımına dair ek protokol yapılması ile ilgili teklifi mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı'nın, Belediye ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında"Evlat Aşkına Sıfır Atık" projesi işbirliği protokolü ile ilgili teklifi de oy çokluğu ile kabul edildi. Öte yandan AK Parti Derince Belediye Meclis Üyesi ve Komisyon Üyesi Ayşe Mamat’ın belediyede memur olarak işe başlaması da görüşüldü. Mecliste Mamat’tan boşalan yere Hamza Macit, komisyon üyeliğine ise Adnan Balcı getirildi.

15 Şub 2019 - 10:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.