‘Palyatif Bakım Merkezleri’ şifa dağıtıyor

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli, İzmit Seka, Darıca Farabi, Kandıra, Körfez, Karamürsel Devlet Hastaneleri’nde bulunan “Palyatif Bakım Merkezleri” şifa dağıtıyor

Günümüz sağlık sisteminde “Hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün” anlayışı artık sona erdi. Sağlık tesislerinde “sizin için yapabileceğimiz bir şey hep var” anlayışı yaygın olarak benimsenerek hastaların yıllarına yaşam katılıyor.

PALYATİF BAKIM MERKEZLERİ

Bunun en güzel örneklerinden olan İl genelindeki Evde Sağlık Hizmetleri ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli, İzmit Seka, Darıca Farabi, Kandıra, Körfez, Karamürsel Devlet Hastaneleri’nde bulunan “Palyatif Bakım Merkezleri” şifa dağıtıyor. Bu hizmeti veren hastanelerden birisi olan Körfez Devlet Hastanesi’nde hastalar, farklı uzmanlık alanlarının işbirliğiyle multidisipliner olarak tedavi ediliyor.

ÖZVERİLİ EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

Körfez Devlet Hastanesi Evde Sağlık Ekibi 1 hekim ve 5 sağlık personeli ile günde yaklaşık 20 hastaya hizmet veriyor. Şifayı hastaların ayaklarına götüren ekip tarafından düzenli olarak değerlendirilen evde sağlık hastalarının dönem dönem hastanede yatarak tedavi edilmeleri gerekebiliyor. Bu tür durumlarda Palyatif Bakım Merkezi ile koordinasyon kurularak, yatışı sağlanıyor. Palyatif Bakım için yatışa gelen hastaların işlemlerinde yine Evde Sağlık Birimi destek veriyor.

PALYATİF BAKIM MERKEZİNDE GÜVENLİ ELLERDESİNİZ

Palyatif Bakım Merkezinde uzman kadro tarafından tedavileri yapılan hastalar fizyoterapist ve diyetisyen tarafından da düzenli olarak takip ediliyor. Günlük tedavi ve bakımları yapılan hastaların egzersizleri fizyoterapist tarafından yapılarak, bilinç durumuna göre hasta ve hasta yakınlarına da bu konuda eğitimler veriliyor.

Ayrıca; Diyetisyen tarafından hastalar bireysel olarak değerlendirilerek, kalori hesapları ile diyet menüleri planlanıyor. Bilimsel olarak yatak yaraları ile ilgili çalışmaların yapıldığı Palyatif Bakım Merkezinde hastalar, tam anlamıyla koordinasyon ve işbirliğiyle tedavi ediliyor.

DR. SARIIŞIK, ‘YATAK YARASI TEDAVİ EDİLİYOR’

Evde Sağlık ve Palyatif Bakım Merkezi çalışmaları hakkında bilgi veren Başhekim Uz. Dr. Ahmet Sarıışık “Evde Sağlık Ekibimiz ve Palyatif Bakım Merkezimiz koordine bir şekilde çalışarak, fizyoterapistimiz ve diyetisyenimizle tam bir ekip çalışması içinde hastalarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek ve tedavilerini sağlayabilmek amacı ile özveriyle çalışmaktadırlar. Palyatif hastalarımızda sıkça görülen ve hastaların yaşam kalitesini düşüren yatak yaralarının oluşmasını önlemek ve mevcut yatak yarası ile merkezimize gelen hastaların tedavi edilebilmesi amacıyla özellikle hassasiyet göstermekteyiz” dedi.

ERGÜNEY, ‘SICAK BİR GÖNÜL İLİŞKİSİ İLE TEDAVİ YAPIYORUZ’

İl genelinde Evde Sağlık ve Palyatif Bakım Merkezlerinde verilen hizmetler hakkında bilgi veren Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney “Evde Sağlık Hizmetlerimiz ve Palyatif Bakım Merkezlerimiz ile Türkiye’ ye örnek hizmetlerimiz mevcut. Palyatif Bakım Merkezlerimizde; beslenme sıkıntısı yaşayan, hastalığına bağlı yatak yarası olan, solunum sıkıntısı nedeniyle solunum cihazlarıyla hayatlarını devam ettirmek durumunda kalan ve yoğun bakımdan çıkmalarına rağmen henüz evinde tedavi edilemeyecek durumda olan hastalarımız tedavi edilmektedir. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli, İzmit Seka, Darıca Farabi, Kandıra, Körfez, Karamürsel Devlet Hastanelerimizde palyatif bakım merkezlerimiz mevcut. Tüm merkezlerimiz ev konforunda olup sadece hastalarımızın değil, hasta yakınlarımızın da kendilerini evde hissetmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

Merkezlerimizde hastalarımıza verilen tıbbi hizmetin yanı sıra KOMEK ile işbirliği yapılarak hasta ve hasta yakınlarının sosyolojik ve psikolojik açıdan rahatlamaları amacıyla ebru sanatı, iğne oyaları, ney dinletileri ve resim çizimleri gibi sanatsal aktiviteler de yapılmaktadır. Evde Sağlık ekiplerimiz ise her geçen gün hizmet kalitesini ve yetişmiş personel sayısını arttırmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarımız kendilerini asla yalnız hissetmesinler. Evde Sağlık ekiplerimiz ve Palyatif Bakım Merkezlerimizde sadece sağlık hizmeti sunulmamakta, hasta ve yakınlarımızın gönlüne dokunarak, sıcak bir gönül ilişkisi ile tedavileri yürütülmektedir” dedi.

05 Ağu 2017 - 14:50 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.