Plastik poşet kullanımı yüzde 80 azaldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Vatandaşlarımızın da verdiği destekle 6 ay gibi kısa bir sürede plastik poşet kullanımını yüzde 80 azalttık" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, G20 ülkelerine çağrıda bulunarak, "Deniz çöpleri ve mikroplastiklere ilişkin uluslararası bir anlaşmanın hazırlanması son derece önemlidir. Daha fazla zaman kaybetmemeliyiz. Bu denizler, bu dünya hepimizin." dedi. Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Japonya'nın Nagano kentine bağlı Karuizawa kasabasında düzenlenen "G20 Çevre ve Enerji Bakanları Toplantısı"na katıldı.

2023 HEDEFİNDE VAR

Toplantının ortak oturumunda konuşan Kurum, G20'nin küresel sorunlarda en önemli aktörleri bir araya getirmeyi hede§eyen bir platform olduğuna dikkati çekti. Japonya tarafından enerji ve çevre bakanlarının bir araya getirilerek yapıcı bir diyalog kurulması çabasının takdire şayan olduğunu dile getiren Kurum, enerji ve çevre konularının birbirini etkilediğini ve bir arada yürütülmesi gerektiğini söyledi. Enerji ve çevre alanında eyleme geçilmesinde zaruret içeren konuların bulunduğuna işaret eden Kurum, "Hızla sanayileşen ülkemizde, yeşil üretime dayalı, kaynak ve enerji etkin bir sanayiye geçiş için çalışıyoruz. Sera gazı emisyonlarımızın yarısından fazlasını sanayi tesisleri bazında izliyor, raporluyor ve doğruluyoruz. Ormanların önemli yutak alanlar olduğu bilinciyle ormanlık alanlarımızı 2023 yılında yüzde 30'a çıkarmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

'YÜZDE 80 AZALTTIK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde 2017'de bakanlık olarak Sıfır Atık Projesi'ni başlattıklarına da değinen Kurum, 2023'e kadar ulusal düzeyde Sıfır Atık Sistemi'nin kurulumunun tamamlanmasını hede§ediklerini, böylece yıllık 4 milyar dolar tasarruf edileceğini ve 100 bin kişiye de istihdam sağlanacağını bildirdi. Bu kapsamda 2019 itibarıyla, Türkiye'de plastik poşetlerin ücretli hale getirildiğini hatırlatan Kurum, "Vatandaşlarımızın da verdiği destekle 6 ay gibi kısa bir sürede plastik poşet kullanımını yüzde 80 azalttık." dedi.

15 Haz 2019 - 13:52 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.