Polis 'alıcı' kılığına girip hırsızları yakaladı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, çaldıkları 300 bin TL değerindeki iş makinesini internette satışa çıkaran şüpheliler, alıcı gibi davranan polis ile pazarlık yapmaya kalkışınca yakalandı

Olay, 1 Mart Cuma günü Çayırova ilçesi Çayırova Mahallesi'nde meydana geldi. İş yerinin bahçesinde bulunan 300 bin TL değerindeki dijital şap ve mermer işlerinde kullanılan iş makinesi kimliği belirsiz kişilerce çalındı. İş yeri sahibinin ihbarıyla olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı çalışmada incelenen güvenlik kamerasında tekerlekli iş makinesinin aracın arkasına bağlanarak çalınıp götürüldüğü tespit edildi. Aracı tespit eden polis ekipleri şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Çayırova Asayiş Büro Amirliği ekipleri internette aynı değer ve modeldeki makinenin satışa çıkarıldığını tespit etmesi üzerine alıcı gibi davranarak satıcılarla iletişime geçti.

7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis, makine için 100 bin TL teklif ederek satıcıyla buluştu. Satıcının kimliğinin şüphelilerden birine uyduğunu tespit eden polis, kişiyi gözaltına aldı. Ardından diğer şüphelileri yakalamak için İstanbul'daki Ümraniye, Dudullu, Eyüp ve Bayrampaşa'da eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler 6 kişiyi daha gözaltına aldı. Makine sahibine teslim edilirken, gözaltına alınan S.Ç., E.G., A.Ç, S.D., F.Ç., İ.K. ve Y.D. Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 7 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

06 Mar 2019 - 08:49 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.