CHP’de basınç sıkışması ve olağanüstü kongre…

İzmit ilçe ve il kongresi öncesinde CHP’de müthiş bir basınç sıkışması bulunduğunu birkaç kez dile getirmiştim. Tamamlanan kongrelerde de bu basınç sıkışması giderilememişti. CHP Kocaeli’nde bir iç hesaplaşma yaşanamayıp, 2019’a ötelenmişti. Bunu da iyiye delalet görmediğimi ifade etmiştim.

Hem İzmit, hem İl…

Şimdi, İzmit ilçeyi olağanüstü kongreye götürmek için imza toplanıyor. Hatta il yönetimi için de aynı şeyler düşünülüyor ve bu konuda bir çalışmanın başladığı geldi kulağıma. Bu girişimlerin yanlış olduğunu geçen hafta yazmıştım. Bunun üzerine olağanüstü kongreden yana olan 7-8 CHP’li bana düşüncelerini anlatma ihtiyacı duydu. Önce onların anlattıklarını aktaracağım sonra da kendi düşüncelerimi.

Topal Ördek yaptılar…

Diyorlar ki: “İzmit İlçe Başkanımız ve İl Başkanımız milletvekili adayı. ABD başkanları seçime bir yıl kala nasıl Topal Ördek haline geliyorsa, bizimkiler de partimizi o hale getirdi”

Milletvekili hesabı…

Diyorlar ki: “

Milletvekili hesabı içinde olan ilçe başkanı ve il başkanı parti çalışmalarını sağlıklı biçimde yürütemez. Çünkü onlar daha şimdiden milletvekili hesapları için yatırım yapmaya başladılar”

Sıralamada yer…

Diyorlar ki:

“İlçe Başkanlığı ile il başkanlığı makamını seçilebilir sırada olabilmek adına kullanacaklar. Partinin seçim kazanması, daha fazla oy alması ikinci plana düşecek”

Koşullar oluştu…

Diyorlar ki:“

İzmit İlçe de ve il de koalisyon var. Kongrede destek verenlerin çoğu bu desteklerini çekti. Zaten alternatifsizlik yüzünden kerhen desteklemişlerdi. Bu nedenle olağanüstü kongre koşulları oluştu. 2019’da hiçbir yere aday olmayacaklar yönetime gelmeli”

Ölü toprağı…

Diyorlar ki: “

Partinin üzerine ölü toprağı var. Protokol ziyaretleri dışında yaptıkları hiçbir şey yok. Partiyi kilitleyip, üstüne oturdular. Bu nedenle de oluşan basınç bir türlü boşalmıyor”

Dedim ki;

Yanlış yapıyorsunuz. Kongrelerin iradesini yok sayıyorsunuz. Bazı gerekçelerinizde haklı olabilirsiniz ama niye kongrelerde çıkıp bunları söylemediniz? Neden bugünkü düşüncelerinizi o gün dile getirerek diğer delegeleri etkilemediniz?  Kongreyi kaybeden bütün ekipler daha sonra tekrar olağanüstü kongre ister ise bu iş rayından çıkmış olmaz mı? Ayrıca parti hiyerarşisinin en tepesindeki isim (PM üyesi) Haydar Akar’ın bu konudaki düşünceleri önemli.

İlyas Şeker’in

ziyaretinden notlar…

AK Parti ilimiz milletvekili İlyas Şeker önceki gün ziyaretimize geldi. Arkadaşlarım Orhan Balcı ve Nurettin Kolaylı ile birlikte yaklaşık olarak bir saat süreyle keyifli bir sohbet yaptık. Öncelikle Cuma günü kentimizde başlayacak partisinin Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı’ndan söz etti. Sonra erken seçim ihtimalini, Türkiye çapındaki AK Partili belediyelerin genel durumunu ve MİA konusundaki düşüncelerini öğrenmek istedik. Yani biz sorduk Şeker anlattı. Dün sohbetimizi gazetede yayınlamıştık, bugün sadece izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Şeker ve belediyecilik…

İlyas Şeker, 1994-2004 arasında İzmit Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimde CHP var iken RP’li olarak 10 yıl muhalif meclis üyeliği yaptı. Sonra AK Parti ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde milletvekili oluncaya kadar(2011) 7 yıl iktidarın meclis üyeliğini yaptı. Böylesi az bulunur bir tecrübenin sahibi. 2012’den bu yana da Partisinin yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak bütün Türkiye’deki belediyeleri izliyor, inceliyor ve yerine göre de teftiş görevi yapıyor.

İzmit adaylığı…

“Partinizin İzmit adayları arasında sizin de adınız geçiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” Yanıtı şöyle oldu: “Ben Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin siyasi geleneğinden yetişmiş biriyim. Bu kültürde bir yere aday olmak yoktur. Bizde görev verilir ve verilen görev de layıkıyla yerine getirilir anlayışı vardır. Şu andaki milletvekilliğimden gayet memnunum ve bu görevi inanarak, severek ve azimle yapıyorum. Bundan sonrası da nasip meselesi”

Yerel zirve…

Kentimizde bu Cuma günü akşamı başlayıp Pazar günü sona erecek yerel zirveyi Şeker organize ediyor. Üç gün sürecek programa; Marmara Bölgesi’nde bulunan AK Partili bütün belediye başkanları, il genel meclisi başkanları(bu kurumun bulunduğu iller için geçerli), genel merkez yöneticileri ve bakan yardımcıları katılacak.

Erken seçim…

“Erken seçimi işaretçisi olan pek çok adım atılıyor. Sizce erken seçim var mı?” Şeker’in yanıtı: “İktidarımız 2002’den bu yana hiç erken seçim yapmadı. Oysa bu erken seçim tartışmaları Türkiye’de hiç bitmedi. Bu gün sizin işaret olarak gördüğünüz şeyler, bizim 7 Haziran’da veya 1 Kasım’daki taahhütlerimiz. Hayata geçmeleri biraz gecikti ve çözümler de üst üste gelince bu erken seçim tartışmaları yine alevlendi. Erken seçim falan yok, yine zamanında yapılır”

Belediyeler ve FETO…

Şeker 6 yılı aşkındır partisi adına bütün Türkiye’deki belediyeleri izliyor. Hem de en tepedeki yöneticinin yardımcısı olarak. Bilgi, deneyim ve projeler paylaşılıyor. Belediye başkanlarının halka verdikleri vaatleri ne kadar yerine getirip getirmedikleri incelenip raporlanıyor. Bütün bu görevlere 15 Temmuz’dan sonra bir de FETO sorgulaması dahil oldu. Verdikleri rapora göre görevden alınan pek çok belediye başkanı ve meclis üyesi bulunduğunu söyledi. Anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanı da bu rapordan yararlanıyor. Ancak Şeker’e göre Cumhurbaşkanı çok başka verilerden de yararlanıyor.

Büyükşehir’e eleştiri…

Şeker MİA konusunda geçtiğimiz akşam bir televizyon programında(Kocaeli TV) Büyükşehir’i eleştirdiğini söyledi. Eleştirisinin, Körfez Küçük Sanayi Sitesi’nin MİA’ya dahil edilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Real arazisi konusunun bütün MİA’nın önüne geçtiğini oysaki MİA projesinin İzmit’in geleceği adına çok önemli bir proje olduğunu gerekçeleriyle anlattı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.