Geçen haftanın ardından… Engelsiz Yaşam Merkezi… Ceyhan… Akar… Eğitim-İş… Öz Sağlık İş… Aydili…

Cemil Meriç Engelsiz

Yaşam Merkezi tanıtıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere yönelik hayata geçirdiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi geçen hafta tanıtıldı.

Tanıtım programında Vali Hüseyin Aksoy Şunları söyledi:

“Engellilerimizin toplumla bütünleşmeleri ekonomik, sosyal ve kültürel yaşa içerisinde yerlerini alabilmeleri büyük önem taşıyor. Bu nedenle de engellilerimizin eğitimi büyük önem taşıyor. Engellilerimizin günlük yaşamlarını daha iyi bir noktaya taşıyabilmesi adına bu tür merkezlerin vereceği eğitim de oldukça önemlidir”

Başkan Karaosmanoğlu da konuşmasında şunları ifade etti:

“İnsan azmederse, çalışırsa engel diye bir şey yoktur. Bütün engeller aşılmak için vardır. Yeter ki imkan sağlansın ve eğitim verilebilsin. Onun için bu merkezi önemsiyoruz. Engelli kardeşlerimiz bizim hayatımızın parçasıdır. Hepimizin az veya çok engelleri vardır. Önemli olan gönlümüzde, beynimizde manevi olarak bir engel olmasın. İçimiz sevgi dolu olsun, umut dolu olsun”

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendiren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim süresi bir yıl olup uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi.

Cemil Meriç kimdir?

Türk yazar, çevirmen ve sosyologdur. Başta dil, tarih, edebiyat, felsefe ve sosyoloji olmak üzere sosyal bilimlerin bir çok alanında araştırma yapmış ve yazılar kaleme almış görme engelli bir düşünce adamıdır.

Şemsettin Ceyhan

İl Başkan adayı oldu

25 Şubat Pazar günü yapılacak olan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı AK Parti il kongresi için Şemsettin Ceyhan adaylığını açıkladı. İl Binasında gerçekleşen toplantıya katılım yoğun oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe kadın ile gençlik kolları yöneticileri katıldı. Belediye Başkanlarından Hüseyin Üzülmez Umre’de bulunduğu, Nevzat Doğan’ın ise başka bir programı olduğu nedeniyle toplantıya katılamadığı açıklandı. Bu iki ismin dışında bütün teşkilatların katıldığı toplantı, bir anlamda birlik gösterisi haline dönüştü.

Ceyhan adaylığını açıklarken şunları söyledi:

“İl Başkanlığımız ile alakalı süreç, sayın Cumhurbaşkanımıza sunulması ve yapılması gereken istişare süreçleri tamamlandıktan sonra gençlik kongresinden birkaç hafta önce bize hazırlık yapmamız söylendi. Bizler gençlik kongresinin önüne geçmemesi adına bir şey söylemedik. Bugün itibarıyla bu kutlu görevi nasip olursa 6. Olağan kongrede tekrar hem genel merkezin uygunluğu hem de Kocaeli teşkilatının teveccühü ile adayım. Hayırlı uğurlu olsun. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a, Büyükşehir Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza tüm ilçe başkanlarımıza ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum…

… 50 kişilik bir yönetim yapılacak. Yeni yüzleri de belli bir oranda katmak istiyoruz. Gençlerimizin ve kadınlarımızın listede artması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Haydar Akar’ın

kurultay başarısı…

CHP’nin 3-4 Şubat tarihlerinde yapılan 36. olağan kurultayında ilimiz milletvekili Haydar Akar yeniden parti meclisine(PM) seçilerek büyük bir başarı ortaya koydu. Akar bu başarıyı Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alarak ve 401 oyla elde etti.

İlimizden Akar ile birlikte 6 isim parti meclisine aday olmuşlardı. Bunların isimleri ve aldıkları oylar şöyle: Haydar Akar: 401, eski milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş: 286, İzmit Belediye Meclis Üyesi Birol Sağlam: 150, Ömer Kurtaş: 113, Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk: 94 ve Ertuğrul Çağlın 30.

PM’nin dün yapacağı toplantıda Başkanlık Divanı üyeleri seçilecekti. Akar’ın burada Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alması yüksek ihtimal olarak gösteriliyordu. Böyle bir göreve seçilmek,yalnız Akar için değil ilimiz CHP’si için de büyük bir başarı olur. Bu yazıyı yazdığım saatlerde seçim ile ilgili herhangi bir bilgiye henüz sahip olmamıştım.

Eğitim İş: Yeni sistemde

belirsizlikler kakmadı

Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık, eğitim ve öğretimde 2017-2018 döneminin ikinci yarısının başlaması ve Laiklik ilkesinin anayasada yer alışının 81. Yıldönümü nedeniyle geçen hafta içinde sendika binasında bir basın açıklaması yaptı.

Çalık açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün laiklik ilkesinin Anayasa’da yer alışının 81. Yıldönümünü kutluyoruz. Laiklik bilimsel eğitimin çocuklarımızın ve aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. 138 gün geçti ve ikinci dönem başlıyor. Ama belirsizlikler kalkmadı. Gerekli alt yapı hazırlıkları tamamlanmadan bir çırpıda kaldırılan TEOG’un yerine getirilen sistemin 138 gün sonra bile hala netleştirilemediği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün eğitimde ikinci dönem başladı ama öğrencilerin liselere nasıl ve hangi kriterlere göre yerleşeceği hala koca bir soru işarete olarak önümüzde durmaktadır”

Öz Sağlık İş’ten

20. Şube İzmit’e

Yaklaşık 4 yıl önce kurulan Hak-İş Sendikaları Konfederasyonu’na(Hak-İş) bağlı Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası(Öz Sağlık İş) ülke genelindeki 20. Şubesini geçen hafta içinde İzmit’te açtı. Şube olarak henüz başkan ataması yapılmayan Öz Sağlık İş’in açılışına Genel Başkan Devlet Sert de katıldı. Yurt genelinde 27 bin dolayında üyesi bulunan sendikanın kentimizdeki üye sayısının ise 250 civarında olduğu belirtildi.

Sert açılışta yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Kısa zamanda büyük yol kat ettik. Kocaeli’nde de yeni bir yapılanma oluşturuyoruz. İnşallah kamuda ve özelde çalışan tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ulaşacağız. Bu arkadaşlarımızla birlikte inşallah kongremizi de gerçekleştirerek şubemizi tam manasıyla açacağız. Hedefimiz Kocaeli’nde bin 280 üye kazanabilmektir. Sağlık ve sosyal hizmet sektöründe hemen hemen 9 bin çalışan bulunuyor”

Aydili’nden Sulu Boya

Resim Sergisi…

Aydili Sanat Derneği’nin her yıl düzenlediği Sulu Boya Resim Sergisi geçen hafta İzmit Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Sanatçıların bir yıllık emeklerinin ürünü olan serginin açılışına İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Ercan Yemen, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah, Aydili Sanat derneği Başkanı Suat Özdemir, Ziraat yüksek Mühendisi Necdet Güler ve sergiye katkıda bulunanlar ile sanatseverler katıldı.

Sergiye resimleriyle katkıda bulunan İsmail Menekşe, Asuman Atakuman, Asuman Uyuşan, Ayla Yeşilmen, Dilek Ayrıbaş, Gönül Dilek, Gülden Aytüre, Kader Okurlu, Orhan Aytüre, Şaziye Şahin, ZennureDalarslan, Zeynep Ölçer’e katılım belgesi verildi.

Aydili Başkanı Özdemir açılış konuşmasında “Sergiye katkı sunanlara teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum” dedi. Ardından söz alan KYÖD Başkanı Toker ise şunları söyledi: “Bu tür etkinlikleri var eden, sanatçıya moral verip onu teşvik eden siz değerli dostlara çok teşekkür ediyorum. İsmail menekşe önderliğinde Kocaelili sanatseverler bir araya geldi. Bu tür eserlerin ortaya çıkması kentin kültürel kimlik kazanması için çalışmalara katkı veren sanatçılarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu kimliğin kaybolmaması için çalışmalarının devam etmesini diliyorum”

Korukır kardeşlere

Başsağlığı diliyorum

Çok eski yıllardan bu yana tanıdığım işadamı Oğuz Korukır(Abaza Oğuz) ile kardeşi futbol camiasının yakından tanıdığı teknik direktör Engin Korukır’ın anneleri Sacide Korukırgeçen hafta içinde vefat etti. Anne Korukır’ıİzmit’teki Fevziye Cami’nde kılınan ikindi namazı sonrasında ebediyete yolcu ettik. Korukırkardeşlerin bu acı gününde sevenleri adeta cami bahçesini doldurup, acılarını paylaştı. Merhumeye Allah’tah rahmet Korukır kardeşlere de başsağlığı diliyorum.

Sevgili okurlar;

Bugün başlayan yeni haftanın sağlıklı günler getirmesini diliyor, işlerinizde başarılar temenni ediyorum. Hoşça kalın, esen kalın…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.