Hasan Ayaz’ın İzmit’i sahiplenmesi…

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz’ın geçen gün yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarını takdir ettim. Bir süre önce iktidarın ve muhalefet partilerinin ilçe başkanlarını, şehrin sorunlarına pek ilgi göstermeyip ağır siyasi konularla uğraştıklarını dile getirip eleştirmiştim. Sonra bir baktım CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkayaotogar köprülü kavşak projesine gidip burada yaşanan sıkıntıları yerinde tespit edip kamuoyuna açıkladı. Ben de kalkıp böyle bir uygulamayı hayata geçirdiği için Küçükkaya’yı kutlamıştım. Şimdi de Ayaz’ı kutluyorum.

Ayaz’ın açıklaması…

Ayaz düzenlediği basın toplantısında, birçok konuya temas ettikten sonra, şehrin sorunlarını ele almış. Hatta Turan Güneş Caddesi’nde asfaltlama çalışmalarının başladığını belirtirken, geciktikleri için de partisi adına bölge esnafından özür dilemiş. Sonra somut projelere girip özetle şunları söyledi: “Yürüyüş Yolu ile ilgili projemiz hazır. Altyapı ve ışıklandırma ile ilgili çalışmalara en yakın zamanda başlayacağız. İzmit’te ticaretin atardamarı olan Kapanönü ile ilgili projemiz de hazır.Buranın da güzel bir noktaya gelebilmesi için çok çalışacağız. İzmit merkezini açık AVM haline getirmek istiyoruz. Merkez Bankası’ndan Yahya Kaptan’a kadar olan alanda esnaf kardeşlerimizin ticaretini arttıracak çalışmalar yapacağız”

Bazıları eleştiriyor…

Bu açıklamaları için AK Parti’de bazı çevreler Ayaz’ı şöyle eleştirdi; “Hasan Ayaz belediye başkanlığına oynadığı için böyle konuşuyor. Onun işi değil ki bunlar. Onun konuştuğu konular, belediye başkanı tarafından konuşulması gereken konular” Bu eleştirilere ben katılmıyorum.  Ayaz doğrusunu yaptı, iyi de etti. İzmit Belediye Başkan adayıdır değildir onu ben bilemem. Kaldı ki böyle bir görevi düşünüyor ise bunu da onun en doğal hakkı olarak görürüm. Benim için önemli olan küçük büyük sorun diye ayırt etmeden İzmit’in sorunlarına sahip çıkmasıdır. İktidar partisinin ilçe başkanı olduğu için elbette muhalefet ilçe başkanı gibi eleştirerek konuşmayacak aksine işleri, projeleri sahiplenecektir. Nitekim Ayaz bunu yapmaya çalışıyor. Bu aynı zamanda halk arasında belediye başkanı ile koordine içinde bulunduğu algısını da oluşturmaktadır. Şehrin sokaklarını karış karış gezerken, halkın sorunlarını da görüp çözüm üretmeye çalışıyor. Zaten ilk seçildiğinde bunu yapacağını vaat etmişti, işte şimdi onu yapıyor.Her gittiği yerde dikkat çekici kalabalıklar tarafından karşılanıyor olması da doğru yolda olduğunu gösteriyor.

Polis teşkilatı

173 yaşında…

Pek çok güzel etkinliklerle Türk Polis Teşkilatı’nın 173’ncü kuruluş yıldönümü kutlandı. Ülkemizde en zor şartlar altında görev yapan mesleklerin başında polislik gelir. Üstelik kendilerini sevdirebilecek, sempatik gösterecek araç gereçleri de yoktur. Çünkü yaptıkları hizmet toplumsal huzur ve güvenlikle ilgilidir. Dolayısıyla çok ciddi, disiplinli ve bir o kadar da özverili olmayı gerektirir. Tüm bunlara rağmen polis teşkilatımızın geldiği konum sevindirici ve gurur verici bir seviyededir.Bu değerlendirmelerimi 40-45 yıl öncesiyle bugünü mukayese ederek yapabilmekteyim.

1970’li yıllar farklıydı…

1970’li yıllarda üniversite öğrenciliği yaptım ve CHP İl Gençlik Kolları’nda da yöneticiliğim bulunuyor. Siyasetle haşir neşir olduğumuz delikanlılık çağları. Böyle olunca yaramazlıklarımız da oluyordu. Tabi ki siyasi… Yaptığımız en büyük yaramazlık ise duvarlara yazı yazmaktı(o yılların en büyük siyasi aktivitesi). Şimdiki gibi küfür falan yoktu. Duvarlara, “Kahrolsun Amerika. Bağımsız Türkiye. Ne ezilen ne ezen, insanca ve hakça bir düzen. Başbakan Ecevit” yazardık. Ama bunları yazmak yasaktı. Sıkça Karakollara misafir olurduk. Sümer, Çarşı ve Baç Karakolları ile şimdiki Trafik Şube’nin bulunduğu yerde çok misafir edilmişliğimiz vardır.

İşte bu yaşanmışlıklarla 40-45 yıl öncesi ile bugünleri mukayese edebiliyorum. Polis artık eğitimli, bilgili, donanımlı  ve insan haklarından haberdar. Vatandaş ile polis arasındaki büyük korku duvarı kalktı. Öyle olunca da vatandaş artık korkudan değil, kendisi için fedakarca hizmet yapıyor diye polisi sevmeye başladı.

Necati Denizci…

Şimdiki İl Emniyet Müdürü Necati Denizci sanırım günümüzün en ideal emniyet müdürlerinden biri. Sıkça medyanın önüne çıkmıyor. Çok konuşmuyor ama yaptığı icraatlar sayesinde varlığını hissettirip, saygınlık uyandırıyor. Eskiden Emniyet Müdürleri kentin en çok tanınan insanlarıydı. Sokaktaki vatandaş dahi adlarını ezbere bilirdi. Denizci’ nin yaptığı çalışmalara bakıyorum da gerçekten takdiri fazlasıyla hak ediyor.

Polis eksik kadro…

Şehrimizin bunca yıllık geçmişine tanıklık etmiş biri olarak ben son bir yıl içinde polisimizin özellikle uyuşturucu ile yaptığı mücadelede elde ettiği muazzam başarıyı hiçbir dönem ile mukayese edemiyorum. Daha birçok alanda güzel hizmetler var. En önemlisiise bu çalışmaların çok eksik kadroyla, kısıtlıimkanlarla yapılıyor olması. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra polisimiz de kendi teşkilatını temizledi. İşte bu nedenle oluşan kadro açığı henüz giderilemedi. Ancak polisimizözverili çalışma ile bu kadro açığı sorununu başarıyla aşıyor.Dolayısıyla takdiri daha fazla hak ediyorlar. Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıldönümünde Denizci’nin şahsında bütün ekibini ve bütün polis camiasını kutluyor başarılar diliyorum.

TV-41’de İsmet Çiğit

ile programa başlıyoruz

TV-41’de bu akşam sevgiliİsmet Çiğit ile birlikte programa başlıyoruz. Her hafta Perşembe günleri saat 20.00’de başlayacak programda kentimizin güncel tartışma konularını ve sorunlarını ele alıp değerlendireceğiz. İsmet’ten programın yükünü daha fazla üstlenmesini rica ettim.

TV-41’in sahibi Şahin Turgun ile birlikte gazetecilik yaptık. Tanışıklığımızın üzerinden geçen zaman 30 yılı aştı. Abi kardeş gibi bir ilişkimiz vardır. Program yapmayı teklif edince İsmet de ben de kıramadık. Dilerim şehrimize böyle bir program ile biraz daha katkı yapıp, faydalı olmuş oluruz.

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.