Sibel Gönül’ün teşekkür ziyareti…

Dün AK Parti İzmit adayı Sibel Gönül saat 10.00’da gazeteye ziyarete geldi ve bir saat süre ile misafir ettik. Aynı saatlerde Fatma Kaplan Hürriyet’in yerel basınla buluşması vardı ve ben ona katılamadım. Onun da iç yüzünü kısaca anlatayım; Sibel Hanım 4-5 gün önce arayıp gün ve saat vererek ziyarete gelmek için randevu istedi. Biz de verdik. İki gün sonra CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ile meclis üyesi Veli Beyaztaş birlikte gazeteye gelerek Fatma hanımın dün sabah yapacağı toplantı için davette bulundular. Ben de aynı saatte Sibel Hanıma randevu verdiğimizi dolayısıyla bu davete icabet etmemin mümkün olmadığını ifade ettim. Dün Adem Turgut da her iki programın çakışmasından söz etmişti. Sibel Hanım da zaten bize Adem’ den (Demokrat Kocaeli’nden) çıkıp gelmişti. Bu konuyu aydınlığa kavuşturduktan sonra gelelim Sibel Hanımın ziyaretine…  Konunun detaylarını gazetedeki haberden okuyabilirsiniz, ben kısa bir özet ile izlenimlerimi aktaracağım.

Sibel Hanım çok kalabalık bir ekiple geldi. Ekip, İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, ilçe yöneticileri Bülent Durmuş ile Murat Ergelen, Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, eski meclis üyesi Nuri Erturan ve arkadaşlarından oluştu. Sibel Hanım önce tanıtım toplantısına(Pazar günkü) gösterdiğimiz ilgi nedeniyle teşekkür etti ve sonra da İzmit üzerine düşüncelerini aktardı.

“Biz yaptık oldu mantığı yok”…

Sibel Hanım söze şöyle başladı; “Biz şehrimizi ortak akıl ile yöneteceğiz. Hep danışarak, hep tartışarak farklı fikirlerden yararlanarak İzmit’i yönetmeye talibiz. Dolayısıyla ben yaptım oldu mantığı içinde asla olmayacağız. Projelerimizi şehir insanına soracağız. İşlerin zamanında bitmesine önem vereceğiz. Projelerimizi yaparken de asla vatandaşlarımıza zorluk ve zahmet çektirmeyeceğiz”

“Hayalim konser salonu”…

İzmit için en büyük hayaliniz nedir? diye sorduk…

Sibel Hanım:

“İzmit için düşündüklerimizi, hayallerimizi içeren bir programı şu anda hazırlamakla meşgulüz, o nedenle benden şu anda bir şey istemeyin. Ama en büyük hayalim İzmit’e çok büyük ve güzel bir konser salonu ile görkemli bir sanat merkezi kazandırmaktır”

“Mecliste ve yönetimde kadın”

Sibel Hanım:

“Meclisimizi çok önemsiyoruz. Kadın, gençlik, engelli, teşkilat ve teknik kadro olmak üzere meclisimizi 5 ayak üzerine oturtarak oluşturmak istiyoruz. Ancak kadınlarımız hem mecliste hem de seçimi kazandığımızda kesinlikle üst düzey yönetici olarak ekibimizin içinde yer alacaklar”

Sonuç:

Sibel Hanımda ekip çalışmasına inanmışlık gördüm. Bütün konuşmalarında ekip çalışmasından söz ediyor. Kadına, gençlere ve engellilere önem vereceğini sıkça vurguladı. Ayrıca kadınları yönetime katacağını tekrarladı. Mimar olduğu için şehre nasıl dokunacağını çok iyi bildiğini ifade etti. Bu konuda kendine müthiş bir özgüven içinde buldum. Çocukluğundan bu yana hep İzmit’te yaşamış olmasını kendisi için bir avantaj olarak görüyor. Erol Köse’den(Leyla Atakan’dan sonra- 1970’li yılların başındaki İzmit Belediye Başkanı) başlayarak bütün belediye başkanlarını arayıp, fikirlerinden yararlanmak istemiş. Sohbete başlamadan önce bizim gazetenin camından İnönü Caddesi’ne baktı. Yeni Turan okulunu gösterip oradan çıkan yokuşta Adnan Filiz’in(Gazeteci büyüğümüz ve Fuar eski Müdürü) oturduğunu hatırlayıp, hala orada mı oturuyor diyerek soracak kadar da İzmit’in eskisini biliyor olması dikkatimi çekti.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.