Şanlı: Anlamak mümkün değil

Koronavirüsle mücadele kapsamında öğretmenlere verilen görevle ilgili konuşan Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, "Verilen bu görev, çok anlaşılabilir ve kabul edilebilir değil" dedi

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, koronavirüs salgını sürerken görevlendirilen öğretmenler konusuna ilişkin açıklama yaptı. Tüm dünya ve ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Yaşar Şanlı, "Çin’in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı saran korona salgını dolayısıyla genel manada vaka sayısı 1,5 milyonu aştı; maalesef ölüm sayısı 87 binleri buldu. Yine tüm çabalara ve tedbirlere rağmen dün itibariyle ülkemizde vaka sayısı 38 bin 226, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 812’dir. Allah devletimizin, milletimizin ve tüm insanlığın yardımcısı olsun" dedi.

'MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ'

Türk Eğitim-Sen olarak kuruluş misyonlarını da hatırlatan Şanlı, “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız. Bizler; önce ülkem diyen yüzde yüz yerli ve milli bir cemiyet olma hüviyetiyle varlığını Türk varlığına armağan edenlerin bugüne dair Kuvva-yı milliyeleriyiz. Milletimizin en zor anlarında umudun yeşerdiği çoban ateşleriyiz. Bu vesileyle Türk Eğitim-Sen tüm varlığıyla ve benliğiyle korona salgını dolayısıyla ortaya çıkan korku, endişe, hastalık ve ölüm keşmekeşliğinde ve bu kaosla her türlü mücadelede ülkesinin, devletinin ve milletinin sonuna kadar yanındadır" dedi.

'RAKAMLAR TIRMANIYOR'

Sözlerini sürdüren Yaşar Şanlı, "Bizler böylesi bir var oluş imtihanında kendini düşünecek, görev ve sorumluluktan kaçacak değiliz. Zira şartlar çok nâmüsait bir mahiyette tezahür etse de Atatürk’ün ifade ettiği üzere vazifeye atılmak için içinde bulunduğumuz vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyiz, düşünmemeliyiz. Sağlık çalışanlarımız zaten önünde eğilesi bir çalışma ve gayret içerisindeler. Allah hepsinden razı olsun. Yakınlarımızdan da bildiğimiz üzere günlerce evlerine gitmiyorlar; gidenler çocuklarına dahi dokunamıyorlar. Yüksek bir inanmışlık ve adanmışlık duygusuyla adeta gözünü daldan budaktan esirgemiyorlar. Ancak rakamlar olabildiğince yukarı doğru tırmanıyor" diye konuştu.

'GÖREVDEN KAÇMIYORUZ'

"Bu noktada elbette ki tüm kamu görevlileri gibi öğretmenler de görevden kaçacak değildir" diyen Yaşar Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Devletinin ve milletinin yanında bugün durmayacaksa, en zor şartlarda görev ve sorumluluk almayacaksa, yani bugün değilse, ne zaman? Ancak, ülkemiz için herkesin sorumluluk aldığı ve alması gerektiği bir durumda, sorumluklar ve yükümlülükler paylaştırılırken kişilerin sağlığının öncelenmesi, kişilerin meslekleri itibariyle faydalı olabilecek noktalarda görevlendirilmesi çok önemlidir.

'ANLAŞILIR BİR ŞEY DEĞİL'

Bir öğretmene aç susuz, 12 saat boyunca ana yolda durdurulan araçtaki kişilerin ateşini ölçme veya testi pozitif çıkmış hastaların evlerine giderek diğer aile bireylerine bilgi verme görevlerinin verilmesi çok da anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir işlem değildir. Öğretmenlerimizin bu sürecin sağlıklı ve daha az zararla atlatılabilmesinde çok daha kritik ve mesleğinin bilgi ve tecrübesini de kullanabileceği görevler üstlenmesi daha doğru ve faydalı değil midir? Ayrıca Türk Eğitim-Sen olarak tüm görevlendirmelerin 'Gönüllülük Esası'na göre yapılmasını daha doğru ve güzel buluyor; yürütülen çalışmaların daha verimli olacağını düşünüyoruz."

'SAĞLIKLI ŞARTLAR SAĞLANMALI'

Başkan Yaşar Şanlı son olarak "Bu vesileyle Türk Eğitim-Sen olarak bir kere daha ifade ediyoruz ki; her durum ve şartta ülkemizin yanındayız. Her durum ve şartta bizden ne bekleniyorsa gereğini yapmaya hazırız. Ve inanıyoruz ki tüm öğretmenlerimiz de mesleki bilgi ve birikimleri doğrultusunda ve sağlıklı şartlar sağlandığında her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırdır. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Rabbim hastalarımıza şifa, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmetiyle muamele eylesin. Rabbim ülkemizi ve tüm insanlığı bu ve bunun benzeri salgınlardan muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı. Ayşe AYDIN

09 Nis 2020 - 17:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.