SANTEK’13 kapılarını açtı

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO)’nın katkılarıyla düzenlenen Sanayi ve Teknoloji Fuarı 2013 (SANTEK’13) Uluslararası Fuar Merkezinde kapılarını açtı.

Birçok sanayi ve teknoloji kuruluşunun stant açtığı fuara ilgi büyük oldu

Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO) işbirliğinde düzenlenen Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK’13) dün açıldı. Fuarın açılış törenine Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu katıldı.

‘KENTİMİZ SANAYİDE İLERİDE…’

Fuar açılışında bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu kent bir tarih kenti, medeniyet kentidir. Sanayinin kentimize gelişinden itibaren kentimizde bir bozulma yaşandı. Alt yapı eksiklikleri mevcuttu. Çarpık ve plansız kentleşme yaşandı. Kent bizi bu haliyle kucaklayamıyordu. Fakat kentimiz sanayi kenti olarak çok ileridedir ve aynı zamanda üreten bir kenttir. Eksikliklerimizde zamanla sanayinin gelişmesiyle giderildi. Aynı şekilde kentimiz ülkemizde üreten bir konuma gelmiştir. Türkiye bütün ülkelerin dikkatini çeken bir ülke konumuna gelmiştir” dedi.

‘KOCAELİ TÜRKİYE’NİN 

TEKNOLOJİ ÜSSÜ’

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun hemen ardından bir konuşma yapan Vali Ercan Topaca, üretimin olduğu yerde teknolojinin ileride olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Topaca, Kocaeli’nin Türkiye’nin teknoloji üssü olduğunu söyleyerek, “Artık kaba üretim dediğimiz normal üretim teknikleri geride kalmıştır. Sanayicimizin de bu haliyle yüksek teknolojiyi kullanması avantajlı duruma geçmelerine neden olacaktır. Biz Kocaeli olarak bunun farkındayız. Bu teknolojileri birçok yöntemlerle teşvik etmeye çalışıyoruz. İleri teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanılması her zaman bir adım önde olmamızı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

BİLİŞİM VADİSİ MUALLİM KÖY’DE

Vali Topaca Bilişim Vadisi Projesi için Muallim Köyü seçtiklerini belirterek, ilk etapta 2 milyon 850 metrekarelik, ikinci etapta 5 milyon metrekarelik bir alanda bilişim vadisini inşa edeceklerini belirtti. Topaca, “Bilişim vadisinin faaliyete geçmesiyle ülkemizin ve dünyamızın en önemli firmalarını yan yana getirmiş olacağız. Projeyle birlikte ülke ve dünya ekonomisine sunduğumuz katkı payı artacaktır'' dedi. Cuma gününe kadar açık olacak fuarda, 150 firmanın standı bulunuyor.

24 Eyl 2013 - 17:20 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.