Sarıbay KKTC’nin 35. yaşını kutladı

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 15 Kasım tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) adını alması ile her yıl kutlanan KKTC Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı

Kıbrıs Türk Halkı’nın 17 Haziran 1983 tarihinde bağımsızlığını tüm dünyaya ilan eden bildirgesini yayınlamasının ardından aynı yıl 15 Kasım tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) adını alması ile her yıl kutlanan KKTC Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir kutlama mesajı yayınladı.

‘KKTC’NİN KOCAELİ İÇİN AYRI ANLAMI VAR’

Sarıbay, “20 Temmuz 1974’de başlayan Barış Harekatı öncesinde uzlaşmaya varmayan Rum kesiminin bin bir türlü zulmü reva gördüğü Kıbrıs Türkleri, tek bir devlet çatısı altında birleşerek egemenliğini tüm dünyaya duyurmuştur. Bu olay yavru vatandan asla vazgeçilmeyeceğinin, Türk milletinin bir karış toprağı için dahi kanının son damlasına kadar mücadele edeceğinin yakın tarihteki örneklerindendir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kocaeli için ayrı ve özel bir yeri vardır. Yavru vatandaki Kıbrıs Türklerinin güvenliğini sağlamak amacı ile yaptığı uyarı uçuşunda Rum uçaksavarları tarafından vurulan ve esir düştükten sonra insanlık dışı işkencelere maruz kalarak öldürülen İzmitli Cengiz Topel, Kıbrıs için verdiğimiz ilk pilot şehidimizdir” dedi.

‘CUMHURİYET NEFERLERİNİ SAYGI İLE ANIYORUM’

Sarıbay açıklamasını, “1974 Barış Harekatı’nı yöneten devlet adamlarından biri olan dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş ise Kandıralıdır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete armağan ederek Cumhuriyet ateşini anavatanda yakan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu meşaleyi Kıbrıs için taşıyarak can verenİzmitli şehidimiz Yüzbaşı Pilot Cengiz Topel ve tüm şehitlerimizi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması mücadelesine öncülük eden dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit’i, Kandıra Dışişleri Bakanı Turan Güneş’i, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ve ismini sayamadığımız tüm Cumhuriyet neferlerini saygı ile anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35. Yılı kutlu olsun” sözleriyle sonlandırdı.

15 Kas 2018 - 15:13 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.