Şeker, ‘Amaç, tarlaların verimliliğini artırmak’

Kandıra’da bulunan 17 arazi ile ilgili arazi toplulaştırması ve geliştirme hizmetleri yapılması kararı alındı. İlyas Şeker, “Amaç, tarlaların verimliliğini artırmak” dedi

Şeker, ‘Amaç, tarlaların verimliliğini artırmak’
Haber albümü için resme tıklayın

İlimizin en büyük arazi ve tarım arazilerinin olduğu Kandıra ile ilgili Resmi Gazete’de çok önemli bir karar yayınlandı. Kandıra’da bulunan 17 arazi için arazi toplulaştırması ve geliştirme hizmetleri yapılması ile ilgili karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan kararın içeriğine göre, Kandıra’da bulunan yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile ilgili çalışmalar başlayacak. Kamu yararı gözetilerek Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, zorunlu arazi toplulaştırması uygulanacak.

‘DSİ TARAFINDAN YAPILACAK’

Tapulaştırma konusuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunanAK Parti Kocaeli Milletvekili ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi İlyas Şeker, “Yaklaşık bir yıldan beri ön proje çalışmalarını takip ettiğimiz Kandıra ilçemizin 17 mahallesinde Cumhurbaşkanı kararıyla 6200 sayılı kanun Ek 9. Maddesine göre arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılması Resmî Gazete’de ilan edildi. Arazi toplulaştırması projesinin uygulanacağı sınırlar mahalle mülki sınırlar içinde kalan alan arazi toplulaştırması proje sahasıdır. Arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri için ihtiyaç duyulan toprak etüt ve analizleri arazi toplulaştırmasını yürüten DSİ tarafından yapılacak.

‘ARAZİLERİN PARÇALANMASI ÖNLENECEK’

Şeker, “Yapılacak arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme proje ile; arazilerin tabii ve suni etkilerle bozulması ve parçalanması önlenecek. Parçalanmış arazilerin; tabii özellikleri, kullanım bütünlüğü, mülkiyet hakları gözetilerek, birden fazla arazi parçasının birleştirilip; ekonomik, ekolojik ve toplumsal yönden daha işlevsel yeni parseller oluşturulacak” dedi.

‘SULAMA KANALLARI OLUŞTURULACAK’

Bu parsellerin arazi özellikleri, toprak tahlilleri, arazi büyüklükleri değerlendirilerek kullanım şekillerinin belirlenecek. Köy mahalle ve arazi gelişim hizmetlerinin sağlanması maksadıyla arazi toplulaştırması yapılır. Böylece; araziler ekonomik kullanım büyüklüğünde olacak,parcalanmış araziler birleştirilecek. Her arazinin yolu olacak,arazi sulanacak şekilde sulama kanalları oluşturulacak.Tarla işleme maliyeti düşecek.Bu çalışmanın amacı, tarımda verimliliği en üst seviyeye çıkarmak” dedi.

KANDIRA’DA 17 ARAZİNİN BULUNDUĞU YER

Akbal, Akdurak, Balcı, Bozburun, Döngelli, Duraçalı,Ferizli, İncecik, Karlı, Lokmanlı, Mancarlar, Pelitpınarı, Seyitaliler, Sarıgazi, Sinanlıbilalli, Sucuali, Süllü

26 Oca 2020 - 14:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.