Şeker,‘Hiçbirimiz yoğurdum ekşi demiyoruz’

Şeker,‘Hiçbirimiz yoğurdum ekşi demiyoruz’

Şeker,‘Hiçbirimiz yoğurdum ekşi demiyoruz’
Şeker,‘Hiçbirimiz yoğurdum ekşi demiyoruz’
+2
Haber albümü için resme tıklayın

“Depremin Ardından 20 Yıl” adlı panelde konuşan AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, “Deprem konusunda bizler kendi sorumluluklarımızı yerine getiriyor muyuz? Maalesef getirmiyoruz. Hiçbirimiz yoğurdum ekşi demiyoruz. 1999’da yıkılan binaların çoğu mühendisin uğramadığı binalardı” dedi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından “Depremin Ardından 20 Yıl” adlı panel gerçekleştirildi. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programa TMMOB’a bağlı odaların başkanları, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, mühendis ve mimarlar katıldı. Programda Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu “Depremle İlgili Yerel Yönetimlerin Alması Gereken Önlemler”, Prof. Dr. Cenk Yaltırak “Son 1500 Yıllık Depremleri Çerçevesinde Gelecek Marmara Depremleri Riski”, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul , “1999 Sonrası Gelişmeler” konusunda konuşmalar gerçekleştirdiler.

ŞEKER, ‘DEPREME HAZIRLIKLI OLMAMIZ LAZIM’

AK Parti Milletvekili İlyas Şeker programda yaptığı konuşmada, “Birinci derece deprem bölgesinde yaşıyoruz. Depremin 20’nci yıllarında değil de 365 gün aklımızda, gündemimizde olması lazım. Depreme hazırlıklı olmamız lazım. Hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz lazım. Vatandaş dairesini satın alırken yapı denetim firması kontrol etmiş mi etmemiş mi bakmıyor” şeklinde konuştu.

‘ÇUVALDIZI HEP BAŞKALARINA BATIRIYORUZ’

Sözlerini sürdüren Şeker, “Deniz manzarası var mı, balkonu geniş mi buna bakıyor. Bunlar düşünülerek daireler satın alınıyor. Acaba bizler kendi sorumluluklarımızı yerine getiriyor muyuz? Maalesef getirmiyoruz. Hiçbirimiz yoğurdum ekşi demiyoruz. Çuvaldızı hep başkalarına batırıyoruz. 1999’da yıkılan binaların çoğu mühendisin uğramadığı binalardı” diye konuştu.

‘BU KONUNUN SİYASETİ OLMAZ’

“Binaların yenilenmesi lazım” diyen İlyas Şeker sözlerini, “Kentsel dönüşümle ilgili olarak açıklamalar yapılıyor. Hemen rantsal dönüşüm deniyor. Nedenrantsal dönüşüm. Kimin adına rantsal dönüşüm şehrin adına bir rantsal dönüşüm. Burada binalar yıkılacak ve AK Partililer bina alacak denildi. Bunların hiçbiri olmadı. O vadinin içerisinde gece kondular vardı. O gecekonduların hepsi temizlendi. İzmit nefes aldı. Bu konunun siyaseti olmaz” dedi.

‘BU TÜR HATALARI TEKRAR YAPMAMALIYIZ’

“Burada vatandaşın can güvenliği söz konusu” diyen Şeker konuşmasını,“1999’daki Kocaeli ile şu andaki Kocaeli kıyas kabul etmez. Geçmişte Belediyeler planlamayı iyi yapmadığı için, vatandaşa kat artışı vermesinden belediyeler sorumlu. Ama bu kentin projesini yapanlar olarak biz mühendisler de sorumluyuz. Bundan sonra bu tür hataları bir daha yapmamalıyız” şeklinde sonlandırdı.

DÖNMEZ, ‘İMAR BARIŞI SUÇ DEĞİL MİDİR?’

AK Parti Milletvekili İlyas Şeker’in ardından söz alan Mühendis Mahir Dönmez, “Santral yokuşunda yapılan konutlardan bir partinin il başkanı 4 ev 3 işyeri aldı. Bunun yüzünden il başkanlığından alındı. Şu anda yapılan Tuana evlerine bakın 18 kat. Arkasında 3 kat bina var. İmar barışı suç değil midir bu ülkede. Ankara’da oturup, devletin kasasında para bitince ruhsat vermek bir sorumluluk gerektirmez mi?” dedi. Kerim ÇELİK

25 Ağu 2019 - 14:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.