Yahya Kaptan’da ‘ŞEB-İ ARUS’ gösteresi

İzmit Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği ortaklığında Hz. Mevlana’nın 743. vuslat yılı nedeniyle gerçekleştirilecek özel Şeb-i Arus etkinliği yarın akşam yapılacak.

Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda saat 19.30 da başlayacak etkinlikte, Mustafa Özbağ’ın Hz. Mevlana’da Kardeşlik, Birlik ve Beraberlik konulu sohbetinin ardından 100 Semazen ve 100 Sazendenin katılımıyla Sema Gösterisi ve Ney Dinletisi yapılacak.

ÖDÜL TÖRENEİ DE YAPILACAK

Vatandaşlara ücretsiz olan etkinlikte İzmit ilçe sınırlarında okuyan lise ve ortaokul öğrencileri arasında Mevlana’da Kardeşlik, Birlik ve Beraberlik temalı şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de verilecek. Yarışmaya resim dalında 54 öğrenci, şiir dalında da 12 öğrenci katıldı. Yarışmada birinci olan öğrencilere 1500 Lira, ikincilere 1000 Lira, üçüncü olan öğrencilere 750 Lira ve dördüncü olan öğrencilere de 350 Lira ödül verileceği açıklandı. Mehteran takımının gösterisiyle başlayacak etkinliğin geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük ilgi görmesi bekleniyor.

15 Ara 2016 - 19:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.