Eğitim İş’ten emekli öğretmenlere plaket

Eğitim İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmenlere plaket verildi

Eğitim İş Kocaeli Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İzmit Öğretmenevi ’nde emekli öğretmenler için plaket töreni düzenlendi. Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener gerçekleşen törende, “Adaletsiz bir sistemde adaletsiz bir uygulama yaptıklarını unutuyoruz. Kişilerin masumiyet karnesi vardır. Bugün KHK ile hukuk devletine yakışmayan uygulamaları görüyoruz. Bizim bakanımız bugün sadece bakıyor. Bakmakla yetiniyor. Nasıl seçilip bakan yapılıyor. Orası da tartışılır. Bir de Mustafa Necati gibi bakanlar var. Öğretmenin arkasında bu kadar çok duran bakanlar varken günümüzde sadece gözle bakan bakanlar var. Bakan ‘Öğretmenleri velilere ve öğrencilere performans puanlattıracağız’ diyor. Onur ve itibar yerlerde. O zaman polis ve doktorları valiyi puanlayalım. Esas politikaları puanlamak lazım” diye konuştu.

‘BU ÇAĞRIYI YAYGINLAŞTIRALIM’

Eğitim İş Kocaeli Şubesi Kurucusu Necati Kur, “Emekli olan arkadaşlarımın yaşamdan emekli olmayacaklarına inanıyorum. Hayat devam ediyor çünkü. Cihat Altınyuva Eğit-Der’de beraberdik, ayrıca benim dönemimde Eğitim İş Şube Saymanıdır. Sendikayı beraber kurduk. Benim bir çağrım var. Ülkemiz zor günler yaşıyor. Hepimiz mutsuz ve ümitsiziz. Geleceği göremiyoruz. Ama ‘benim bir itirazım var’ başlığı ile itirazımız neyse; gericileşen muhafazakarlaşan eğitim sisteminde itirazlarımız var. Demokratik, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim istiyoruz. Bu çağrıyı yaygınlaştıralım” dedi.

EMEKLİ OLAN ÖĞRETMENLER

Ali Topal, Haluk Sarıca, Şentürk Aytekin, Süleyman Duyar, Bahattin Yücel, Bülent Gökçe, Fatma Eryürek, Nevin Aras, Tuba Çınar, Zübeyde Gök, Ahmet Alkış, Emrullah Kıran, Mustafa Turgut, Sevim Korkmaz, Nehir Çetin, Tülay Ender, Yalçın Erdebil, Asuman Uyuşan, Aydan Türkçelik Saraçoğlu, Elvan Pesen, Fahrettin Can, Hüseyin Turgut, İlksen Güzelcik, Müzeyyen Bayramoğlu, Nesrin Yıldırım, Oya Aslan Sema Ertuğrul, Yeşim Olca, İsmail Doğu, Güldane Al, Halit Barmenbek, Serdar Eren, Dilek Bircan, Aygül Akbaba, Berna Şenol, Işın Ayhan, Gülden Gül, Ayşen Taşkıran, İlhan Öztürk, Yüksel Yılmaz. n Diren ÇELİK

26 Kas 2016 - 13:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.