‘Kamu kurumları kimsenin özel mülkü değil’

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker KOÜ’ye  (Kocaeli Üniversitesi) bağlı faaliyet gösteren Araştırma Ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan persone...

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker KOÜ’ye  (Kocaeli Üniversitesi) bağlı faaliyet gösteren Araştırma Ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan personele keyfi mesai uygulaması dayatması ile basın açıklamasında “Kamu kurumları kimsenin özel mülkü değil” diye konuştu.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ’ye bağlı faaliyet gösteren Araştırma Ve Uygulama Hastanesinde görev yapan personele keyfi mesai uygulaması dayatması hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.Şube binasında gerçekleşen açıklamada konuşan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker,” Kamu çalışanlarının mesai saatleri ve ne zaman nasıl çalışacakları kanunlarla açıkça düzenlenmiştir. Kamu Çalışanlarının haftalık mesai saati 40 saattir. Kamu çalışanları hafta içi çalışırlar. 24 saat çalışmanın esas olduğu birimlerde ise nöbet usulüne göre bir çalışma düzeni uygulanmaktadır.  Kamu Çalışanlarının nasıl çalışacakları kanunlar ve mevzuatlarla belirlenmiştir. Keyfe keder çalıştırma, ben yöneticiyim istediğimi gibi çalıştırırım diye bir anlayış kabul edilemez. Hem de yasal anlamda sorunludur. İlimizin güzide kurumlarından biri olan KOÜ Bağlı faaliyet gösteren Araştırma Ve Uygulama Hastanesinde görev yapan personele keyfi mesai uygulaması dayatması yapılmaktadır” dedi

 ‘ADETA ORTAÇAĞ UYGULAMASI ‘

Şube Başkanı Ömer Çeker açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Oysaki Üniversiteler ve bağlı kuruluşları bilimin, fennin, demokrasinin, İnsan hak ve hürriyetlerinin, çalışma barışının nasıl geliştirilmesi ve yaşatılması için çalışmalar yapan her alanda topluma örnek olacak, örnek uygulamaların hayata geçirildiği yer olması gerekir.Toplum olarak umarız usulsüz yapılan bu mesai uygulamasında üst düzey yöneticilerinin haberi yoktur. Onlardan habersiz bazı kendini bilmez kanun ve yönetmelikten haberi olmayan sözüm ona idareciler bu lüzumsuz hatayı yapmıştır. Üst düzey yöneticilerde bu basın açıklaması ve kuruma yapmış olduğumuz başvurudan sonra haberleri olurda sorunlu mesai uygulamasını kaldırırlar, kanun ve yönetmenliğe uygun işlem tesis ederler.

‘KİMSENİN ÖZEL MÜLKÜ DEĞİL’

“Ortaçağ anlayışı ile hukuku yok sayarak usulsüz uygulamalara imza atan bazı idareciler akıl almaz işlere kalkışmaktadırlar. KOÜ bağlı faaliyet gösteren Araştırma Ve Uygulama Hastanesinde böylesine bir durum yaşanmaktadır.Geçtiğimiz günlerde ilgili konu yerel basına yansımıştır. Sendikaya da çok sayıda şikâyet gelmiş ve konu hakkında yaptığımız araştırmada konunun doğru olduğunu gördük. Burada görev yapan sağlık çalışanlarının bazıları hafta sonu çalıştırılmakta ve hafta içi izin kullandırılmaktadır. Mana ve maksadı henüz çözülemeyen ve sağlık hizmetlerine de hiçbir katkısı olmayan bu usulsüzlüğün niçin yapıldığına dair idare tarafından bir açıklama yapılmamıştır. Market veya alışveriş merkezi işletiyor gibi hafta sonu çalıştırıp hafta içi izin kullandırmak ve 2 günlük hafta sonu iznini mahvetmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Personelin hafta sonu iznini hiç kimse kendi keyfine göre yok edemez.”

REKTÖRÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ’

“Buna ne kanunlar ne de yönetmelikler izin vermektedir. Üniversite hastanesi yönetimi buna son vermelidir. Memurların iznini kafalarına göre düzenlemekten vazgeçmelidirler. Sayın rektörü de göreve davet ediyoruz. Usulsüz uygulamanın ortadan kaldırılması için hassasiyet göstermeli olaya müdahil olmalı ilgililer hakkında gerekli süreç başlatılmalıdır. Aksi takdirde ilgili idareciler hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusu dahil olmak üzere hukuki süreci başlatacağımızı bilmelidirler. Bu uyarılarımızın dikkate alınarak hukuksuz ve insani olmayan işlem sonlandırmalıdır” diye konuştu. n Diren ÇELİK

08 Kas 2016 - 14:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.