‘Ninemin yemekleri’ minik aşçılardan

Körfez’de unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekler, Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerinin ellerinden adeta yeniden hayat buldu. Lezzet durağında, 25 farklı yöreden yemek vardı

Körfez Mimar Sinan İlkokulu 4/E sınıfı öğrencileri, hayata geçirdikleri ‘Ninemin Yemekleri’ projesi ile unutulmaya yüz tutan tatları, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde sergiledi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın da katıldığı etkinlikte, salonun içerisi de yöresel motiflerle süslendi.

HEYECANA ORTAK OLDU

Ninelerinden aldıkları tarifler ile mutfağa geçen öğrenciler, 25 farklı yöreye ait lezzetleri yaptı, sergiledi. Aşçı kıyafetlerini giyen ve kurulan stantlara gelenlere hem ikramlarda bulunan hem de yemek hakkında bilgiler veren aşçılar, oldukça heyecanlıydı. Öğrencilerin heyecanına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan da ortak oldu.

ÇOK GÜZEL BİR PROJE

Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Zehra Arslan ve 4/E Sınıf Öğretmeni Belgin Sınmaz da protokol üyelerine proje hakkında bilgiler verdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, tek tek stantları gezerek öğrencileri tebrik ederken, “Küçük yaşta gelenek ve göreneklerimize sahip çıkıyor olmaları, gerçekten çok güzel” ifadelerini kullandı.

07 Oca 2017 - 11:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.