Akademisyenler,”Geri döneceğiz öğrencilerimizi terk etmiyoruz”

Kocaeli Üniversitesinden ihraç edilen “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan 19 akademisyen kurumla ilişiğini kestikten sonra basın açıklam...

Kocaeli Üniversitesinden ihraç edilen “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan 19 akademisyen kurumla ilişiğini kestikten sonra basın açıklaması gerçekleştirdi.Akademisyenler gerçekleştirdikleri basın açıklamasında “Geri döneceğiz” mesajı verdi.

Kocaeli Üniversitesi'nde 39 akademisyen görevlerinden ihraç edildi. 39 akademisyen arasında 'Barış İçin Akademisyenler' oluşumu tarafından yayınlanan 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan 19 akademisyen de yer alıyor. Kocaeli Üniversitesi'nde görevlerine son verilen akademisyenler, kurumla ilişiğini kestikten sonra kişisel eşyalarını alarak ayrıldı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi girişinde basın açıklaması yapan akademisyenlere CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Üniversitesi'nde görevli akademisyenler ve öğrenciler destek verdi. Akademisyenler 'Geri döneceğiz. Öğrencilerimizi ve bu kenti terk etmiyoruz' yazılı pankart açtı.

‘FAŞİZME KARŞI ADIM ATTINIZ’

Gerçekleştirilen basın açıklamasında akademisyenlere destek veren CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan şu ifadelere yer verdi; Tahsin Tarhan, “Hitler faşizminde en çok hocalar yeterince mücadele edemedik diye üzülmüştü. Bugün barış bildirgesine imza atan bilim adamlarımız Türkiye’de faşizme karşı bir adım atmıştır. Siz gitmiyorsunuz. Siz bu ülkede demokrasi, barış, kardeşlik, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın istiyorsunuz. Bugün o sarayda oturan daha önce barış sürecinde bir açıklama yapmıştı. ‘Bu ülkede barış istemeyen herkes teröristtir’ demişti. Nasıl unuttu. Siz barış istediğiniz için bu ülkenin geleceği için o imzayı attınız. O imzayı atmayalar bir gün gelecek pişman olacaklar. Bu direnişinizi kutluyoruz. Her zaman yanınızda olacağız. Bu mücadele karanlıklar aydınlığa çıkana kadar devam edecek.

‘BİZİ O LİSTELERE YAZANLAR UTANACAK’

Barış imzacısı akademisyenlerden Hakan Koçak,”672 sayılı kararname bir faşizm kararnamesidir. Bakın şöyle diyor Kararda; terör örgütüne üye veya Milli Güvenlik Kurulu’nun milli güvenlik için tehlike arz ettiğine karar verdiği yapılar oluşan gruplarla ilişkili olan üye olan diye giden bir madde. Peki ben hangi terör örgütüne üyeyim? Genel algı FETÖ ile. Bizim FETÖ’ cü olmadığımızı herkes biliyor. O zaman bir başka terör örtüğü mü icat edildi? İsimleri nasıl belirliyorsunuz. Hangi kriterle belirliyorsunuz. Siz MİT misiniz. Polis misiniz. Hakim misiniz sayın Sadettin Hülagü. Siz haddinizi, görevinizi, yetkinizi aşmıyor musunuz? Hangi kriterlere göre değerlendirme yapıldığını burada sayı rektöre soruyorum. Ama sadece ben sormuyorum. Tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları ve tüm Kocaeli halkı sormalı. Çünkü yarın sabah siz de böyle uyanabilirsiniz. Birisi sizi kafasına göre, sizin asla bilmediğiniz kriterlere göre bir terör örgütüne üye kabul edebilir ve kendinizi işsiz bulabilirsiniz. Bu asla kabul edilemez. Bu hiçbir ülkede asla olamaz. Bu çok derin bir hukuksuzluktur. Adaletsizliktir. Bir savunma hakkım olamaz çünkü neyle suçlandığımı bilmiyorum. Bunun arkasında başka şeyler mi aramalıyız. Acaba bu üniversitede birilerini korumak için mi öne atıldık. Biz o listelere acaba dolgu malzemesi mi yapıldık. KOÜ’nün bütün öğretim üyeleri ve Kocaeli halkı, Türkiye halkı bunları çok iyi anlamalı. 19 mağdur insanla dayanışma değil bu. Türkiye demokrasisinin, rejiminin gidişi ile ilgili. Kişisel olarak bizim hiçbir derdimiz yok. Alnımız açık. Utanacak hiçbir şeyimiz yok. Bizi o listelere yazanlar utanacak” şeklinde konuştu.

‘ŞÖLENLE DÖNECEĞİZ’

Veli Deniz,”Bugün bizi ofislerimizden, üniversitemizden çıkarmaya çalıştılar. Güle oynaya gidiyoruz. Bize diz çöktüremediler. 4 barış imzacısı akademisyenimiz tutuklandığı zaman İstanbul Silivri’de bir slogan ortaya çıkmıştı. ‘Biz içeriden siz dışarıdan’ sloganı. Biz üniversitenin içinde de dışında da olsak üretmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizle konuşmaya dertleşmeye devam edeceğiz. Halkın yararına mühendislik, hekimlik, mimarlık, sosyal bilimcilik yapmaya devam edeceğiz. Bir gün biz bu kapıdan yine sizlerin tanıklığınızda şölenle geriye döneceğiz” dedi.

‘BURADA BAŞLAMA ŞENLİĞİMİZDE BULUŞACAĞIZ’

Yücel Demirer,” Döneceğiz, bundan hiç şüphem yok. Savaşlardan kar edenler vardır. Tomayı, tankı, tüfeği yapan makro genel anlamda kar eder. Yerel anlamda bir başka makam, sandalye torbasını doldurmak için kar edilir. Bir savaş sürecinde biz barış istedik. Bu barışı sadece bu ülkenin Kürt evlatları değil şu anda beni çekmekte olan polis memurları için de isterim ben. Bunu herhangi bir merhamet dileyerek söylemediğimi herkes bilir. Bu ülke hayırlı bir yer olmaktan çıktı çıkıyor. Bugün benim sıram yarın senin sıran olabilir. Biz barış istedik. Barış için bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz. O kadar alnımız ak içimiz rahat ki. Bugün bize bu rezaleti yaşatanlar, 11 yıldır çalıştığım ofisi boşalttıranlar kapılarını açıp koridora çıkamadılar. Ben bir siyaset bilimi öğretim üyesiyim. Türkiye’nin siyasi hayatını anlamlandırmak işim. Türkiye’nin en bunaltılı dönemlerinden geçiyoruz. Bugün buradan ayrılırken bu zor günlerde üzerine vazife çıkarmayan herkesin bu gece rahat uyuyamaması gerektiğini düşünüyorum. Döneceğiz. Türkiye’nin; işçi sınıfının, emekçi halkların, tüm kökenlerden halkların cenneti olacağına inanıyorum. Bundan hiç şüphe etmedim. Türkiye’nin değişik köşelerinde çekilen çilelerle bizimki karşılaştırıldığında bizimkinin hiçbir önemi yoktur. Şikayet ayıp olur. Ben ve 18 arkadaşım demokrasiyi hak ve özgürlükleri sadece kendimiz gibi düşünenler için istemiyoruz. Sadece kendin için istediğin zaman bugün ki iktidardakilerin yaptığı gibi bir oyuna dönüşür. Herkesin kendi meşrebince özgürlüğü ve barışı aradığı bir Türkiye umudumu hiç yitirmedim. Çok yakında burada başlama şenliğimizde buluşacağımıza eminim.

‘BEBEKLERİMİZ TEMİZ SÜT EMENE KADAR’

Onur Hamzaoğlu, “Suça ortak olmayacağız metnine attığımız imza, bağımsız üniversite talebimiz, eşitlik özgürlük dolu yurt mücadelemiz sizler var olduğunuz sürece anlamlı. Çok kıymetlisiniz bizim için. Üniversiteden zorla çıkartılıyor olmak bilsinler ki Dilovası sürecinde sağlık suçu işleyenlerin ensesinde boza pişirmeye devam etmemi engellemeyecek. Onları arkadaşlarımla birlikte suçüstü yapmaya devam edeceğiz. Onlara göz yumanları, iş birliği yapanları kamuoyuna deşifre etmeye devam edeceğiz. Kandıra, Dilovası, İzmit, Karamürsel’de doğan bebeklerimiz anne memelerinden kurşunsuz, katmiyumsuz, kromsuz, aliminyumsuz süt emene kadar bu mücadelemiz nerede olursak olalım devam edecek” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından akademisyenlerin arkasından su döküldü. n Diren ÇELİK

08 Eyl 2016 - 10:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.