‘15 Temmuz iş dünyamızı ve ekonomimizi de hedef aldı’

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, reel sektörün kentimizdeki temsilcilerinden Modül Çelik firmasını ziyaret etti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de eşlik ettiği birliktelikte, reel sektörün ülke ekonomisi içerisindeki önemi ve istihdamı üzerinde değerlendirmeler yapıldı

Modül Çelik Şirket Müdürü Cenk Karaloğlu, Fabrika Müdürü Metin Oysu, Prof. Dr. Cüneyt Oysu ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal da görüşmede hazır bulundu. Birliktelikte kalifiye insan kaynağının yetiştirilmesi konusunda bütün kurumların özveriyle çalışmasının önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin bütün yatırımları Kocaeli Üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin saha çalışması için hizmetindedir. Tüm yetkililer bu tür girişimleri prosedüre boğmadan mesleklerinde kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilerimize yardımcı olmalıdırlar. Bu konuda dün nasıl inisiyatif aldıysak, bugün yine gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazırız” diye konuştu.

‘KO-MEK İLE BU ÇALIŞMAYI YAPABİLİRİZ’

İş dünyamızın talep ettiği kalifiye personelin açığa çıkartılması için her tülü imkânın değerlendirilmesi gereği vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin önemli sosyal projelerinden birisi olan KO-MEK ile bu çalışmayı yapabiliriz. Sizlerin istihdam sağlayacağı mesleklerde kaliteli insan yetiştirelim. Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda bizler ve tüm kurumlarımız reel sektöre bu noktada katkı sunmalıdır. Sanayi Odamızın da kalifiye insan yetiştirilmesinde sunacağı katkıyı da çok önemsiyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

FİRMALARIMIZ DÜNYADAKİ ETKİNLİKLERİNİ ARTIRACAK’

Ulusal ve uluslararası arenada sanayi yapıları, enerji tesisleri, petrol rafineri yapıları, köprüler, fabrika binaları ve birçok üretim merkezinin inşaatlarını yapan Modül Çelik fabrikasının yıllık 40 bin tonluk üretimle 850 kişiyi istihdam etmesini takdirle karşılayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Uluslararası alanda milli firmalarımızın ihracat kalemlerini çoğaltarak dünyada söz sahibi olmasından dolayı çok mutluyum. İnanıyorum ki; bütün firmalarımız dünya da etkinliklerini daha çok artıracaktır” diye konuştu. Modül Çelik fabrikasında çalışanlarla bir araya gelen ve onlarla birlikte yemek yiyen Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra şirket hakkında detaylı bilgi de aldı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ EKONOMİMİZİ HEDEF ALDI’

İspanya’dan Kazakistan’a, Irak’tan Panama’ya kadar ihracat kalemlerinin olduğunu vurgulayan Modül Çelik Şirket Müdürü Cenk Karaloğlu, “Amacımız Türk sanayisine ve reel sektöre hizmet ederek istihdam sağlamaktır. Aynı zamanda ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için elimizden geleni yapma gayretinin de içerisindeyiz” dedi. Bizler hizmetlerimizle kentimizde bugün sadece bir sanayi şehri değil aynı zamanda turizm, kültür ve şehri olarak da tanınması için de çalıştıklarını ayrıca belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin 14 yıldır ekonomi alanında, dünyadaki ve çevremizdeki bütün olumsuz gelişmelere rağmen yeni politikalar üreterek büyüdüğünü görmekteyiz. Bakınız 15 Temmuz darbe girişimi aynı zamanda iş dünyamızı ve ekonomimizi hedef almış bir saldırıdır. Çok şükür bu darbe girişimini bertaraf ederek ülke ekonomimizin çok zarar görmesini milletimizle beraber engelledik” dedi.

10 Ağu 2016 - 16:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.