KSO Başkanı Zeytinoğlu, ‘Faiz indirimi kararını olumlu buluyoruz’

KSO Başkanı Zeytinoğlu, "Bu zor dönemde Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararını olumlu buluyoruz" dedi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Merkez Bankası'nın son faiz kararına ilişkin, "Bu zor dönemde Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararını olumlu buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan daha düşürerek, yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdiğini belirtti. Bankanın mart ayından bu yana faiz koridorun üst bandını kademeli olarak düşürdüğüne dikkati çeken Zeytinoğlu, bu yıl üst üste yapılan 6 indirimle üst bantta yapılan indirimlerin toplamının 2,25 puana ulaştığını kaydetti. Zeytinoğlu, bu zor dönemde Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararını olumlu bulduklarını vurgulayarak, "Merkez Bankası'nın bu adımını bankaların da takip etmesini ve özel sektöre daha cazip ve uzun vadede kredi vermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.  Diren ÇELİK

24 Ağu 2016 - 15:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.