Nihat Yıldız ‘Evete de hayıra da saygı duyulmalı’

Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Nihat Yıldız basın açıklaması yaparak "Evet diyene de hayır diyene de saygı duyulması gerekir." demokrasinin gereği de budur dedi

Her şeyden önce Hayırcılar, Evetçiler diye kamplaştırmamak gerekir eğer bu bir demokratikleşme ise bu bir demokratik yarış ise herkesin görüşüne, fikrine, düşüncesine saygı duyulması lazım. Evet veya Hayır demenin içeriğine bakmak lazım. Evet diyenler Ülkemizin daha iyi bir yere geleceğine inanıyorlar, Hayır diyenler de daha demokratik bir Ülke için hayır dediklerine inanıyorlar hatta mevcut anayasayı ve değişecek maddeleri yeterli bulmayanların da görüşlerine saygı duyup demokratik tercihlerin özgürce dile getirileceği ortam oluşturmak gerekir. Daha fazla mutabakatın sağlanacağı daha geniş kapsamlı bir Anayasa değişikliğine gidilmelidir.

‘SONUÇ NE OLURSA OLSUN’

Referandumun demokratik ve bayram havasında birlik ve beraberliğimize zarar verdirmeden gerçekleşmesi en büyük temennimizdir. Sonucu ne olursa olsun saygı ile karşılanmalıdır. Gerilimlerden, kamplaşmalardan ve ötekileştirmelerden uzak bir süreç yaşanmalı. Vatandaşlarımız Hayır ya da Evet dedikleri için tenkit edilmemeli sanki bir tarafmış gibi gösterilmemelidir. Milletimizin vereceği kararının herkesin başının üstünde yerinin olması gerekir. En nihai karar Milletimizin sandıkta vereceği karardır.

27 Oca 2017 - 10:58 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.