SİMA LAZ VAKFI’dan Sönmezoğlu’na uğurlama

SİMA LAZ VAKFI, Ankara Müftülüğüne atanan, Mehmet Sönmezoğlu için uğurlama gecesi düzenledi.

Geceye, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Başkan Yardımcısı Murat Çakır, Kocaeli Defterdarı Dursunali Özel, Sulh Hukuk Hakimi Recep Akartaş, Marsiad Başkanı Bahri Odabaş, Orman Su işleri İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Kerim Gençoğlu, Bürokrat, İşadamları, Kadın Kolları, Vakıf üyeleri, Vakıf Başkanı Orhan Bayramin ve Mehmet Sönmezoğlu ile ailesi katıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Mehmet Sönmezoğlu ile birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşadığını, iyi günler geçirdiklerini, ayrılmanın burukluğunu yaşadığını, fakat bir Lazın Ankara Müftüsü olmasından mutluluk ve iftihar duyduğunu, Kocaeli’deki başarılarını Ankara’da devam ettireceğine inandığını ifade etti.

Vakıf Başkanı Orhan Bayramin, “Mehmet Sönmezoğlu’nun, aydın kişiliği, bilgi birikimi, samimi diyalog ve çalışmaları ile Kocaelilerin gönlünde taht kurduğunu fakat Türkiye’nin kalbi ve Başkentindeki bu görevi Lazları mutlu ettiğini, Ankara’nın ilk defa bir Laz Müftüsü olacağını,  Hayallerinin bir gün Lazların Cumhurbaşkanlığına gelmesi olduğunu,çünkü tarihin hiçbir döneminde Lazların hiçbir zaman Devletlerine ihanet ettiğinin görülmediğini” ifade ederek Sönmezoğlu’na, Kocaeliye hizmetleri ve Sima Laz Vakfı Yüksek istişare kurulu üyesi olarak katkılarından dolayı bir plaket takdim etti.

Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeliye yerleşmek için ev alarak karar verdiğini, geçici olarak ayrılmaktan üzüntü duymakla beraber Ankara’daki görevinde Ülke için bütün gücü ile çalışarak Lazların ve Kocaelilerin yüzünü ak çıkarmak için çalışacağını ifade ederek, Sima Laz vakfı yöneticilerine bu vefalı davranışları ve nezaketi için teşekkür etti.

18 Ara 2016 - 14:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.