KOTO’da FETÖ komisyonu kuruldu

KOTO Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Semih Barış TOBB'dan gelen yazıyo KOTO üyeleri ile paylaşarak KOTO bünyesinde FETÖ komisyonu kurulmasına karar verildiğini söyledi

KOTO Ekim ayı meclisiKOTO meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantının ilk bölümün TOBB’un hazırlamış olduğu 15 Temmuz sürecini anlatan belgesel Oda üyelerine izlettirildi. Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren meclis başkanı Akın Doğan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Mustafa Efe’nin oğlu Ömer Efe’ye başsağlığı diledi. Gündemin açılışında ilk olarak söz alan meclis üyesi Hasan Çiçek geçen ay ki toplantı tutanaklarında bazı konuşmacıların isimlerinin ve konuşma metinlerinin geçmediğini belirterek, “Geçen ay ki tutanaklar da Mehmet Kaya ve Yaşar Can’ın konuşmalarına yer verilmemiş. Mikail beyin isimleri var ama tutanaklarda yer almıyor. Bunların düzeltilmesini istiyorum. 14 milyon alacağımız var. Geçmiş yönetim kurulu başkanımız biz üyelerimizi icra takibine vermek istemiyoruz demişti. Yeniden yapılandırma yasası sonrası takibe geçeceklerimi? “şeklinde konuştu.

FALİYET RAPORU OKUNDU

Faaliyet raporunu okuyan KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Semih Barış, “Cumhuriyet Bayramını kutlayarak yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ ve onun kahraman silah arkadaşlarını sonsuz minnet ve şükranla anıyorum. Millet olarak bir arada olunması gereken bir zamandayız. Güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız. Meclis üyemiz Ömer Efe’nin babası Mustafa Efe’yi kaybettik. Bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yörex Fuarına katılarak ilimizin kendine has ürünlerine fuarda tanıttık.  Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müzezzinoğlu’na Ticaret Odası olarak Türkiye’nin 2023 hedefleri için en büyük görevin Kocaeli’ne düştüğünü belirttik.  Üyelerimizin en büyük sıkıntılarından biri olan iki adet yangın çıkışı bulunması ile ilgili olarak sıkıntı içinde Kocaeli büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ile görüştük.

İSTİFALARI İSTENECEK

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Semih Barış TOBB’dan oda üyeleri içinde terör örgütleri ile ilintisi ve gönül bağı olanların istifasının istenmesi ve bununla ilgili olarak bir komisyon kurulması gerektiğini belirterek, “ Biz hayatımız boyunca namusumuz için yaşadık. Bazı medya organlarında hakkımda aşağılık ithamlar vardı. Haysiyetimiz ve onurumuz ile uğraşılırsa kılıcı kınından çekmekle ilgili sorunumuz yoktur. Odamızda çalışan eski bir personel Ben ve zihni bey hakkında aşağılık bir konuda bulundu.  ikinci olarak bunu da üstüme alınıyorum. TOBB bir yazı gönderdi. Bu yazıda terör üyesi ile irtibatı bulunan üyelerin istifaların istenmesi ve istifa etmeyenlerin Bakanlığa bildirilmesi hakkında. Bununla ilgili bir komisyon kurduk. Bu konuda tek muhatap benim. Bu komisyon çok laf getirecektir. Bu yapıyla irtibatı ve gönül bağı olan arkadaşlarımızın derhal istifa etmesini istiyorum yoksa biz meclis olarak istifasını isteyeceği” şeklinde konuştu.

'CEMAATÇİLER HESAP VERECEK'

Meclis üyesi Yaşar Can,“  Yönetime iki önerim var. Expo’ya gittiniz. Bu önemli fakat ay sonuna toplantı bırakmayalım. Ay sonu hepimizin görevleri var ikinci önerim ben bu şehirde her şeyi yapıyorum. Tanıtım günleri altında bu şehirde standalar yapılıyor. Ben çalışma ruhsatı için bedel ödüyorum. Herkes tanıtabilir ama onların sattığı her şey bu şehirde var. Orda hiçbir hijyen gününe uyulmadan satış yapılıyor. Tanıtım günleri düzenlensin ama satış yapmasınlar. Cemaatçiler hesabını verecek. 15 Temmuz’dan sonra kendini meydanlarda saklayanlar hesabını verecekler. Herkes kimin ne olduğunu biliyor” dedi. n Bilal ÇIĞRIM

31 Eki 2016 - 14:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.