İtfaiyede tam donanımlı 5 yeni araç hizmete giriyor

Büyükşehir İtfaiyesi, tam donanımlı 5 araçla filosuna güç katıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı araç filosunu güçlendiriyor. Son teknoloji araçlarla yangın, doğal afet gibi pek çok olaya müdahale eden Kocaeli İtfaiyesi, 5 yeni aracı daha hizmete alıyor. 27 Eylül saat 11.00’de İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenecek törenle 5 itfaiye aracı göreve başlayacak.

YARDIMCI VE ÖNCÜ ARAÇLAR

Araçların 4 tanesi 6 ton su kapasiteli, 350 beygir motor gücünde ve tam otomatik şanzımana sahip. Çift kabinli araçlar, 1+5 personel taşıyabiliyor. Araçların çevresinde çalışma sahasını aydınlatıcı projektörler yer alıyor. 6 ton su, 600 kilo da köpük bulunduran araçlar, kaza-kırım-kurtarma ve yangın söndürme gibi tüm vakalarda yardımcı araç olarak kullanılabiliyor. 3 ton su kapasiteli diğer araç ise aynı özelliklerin yanı sıra 300 kilo köpük kapasitesine sahip. Araçta ayrıca diğerlerinden farklı olarak Havalı Köpük Sistemli yer alıyor. Çok maksatlı olarak kullanılabilen araç kaza-kırım-kurtarma, yangın ve söndürme vakalarında öncü araç olarak görev alacak.

6 BİN 773 MÜDAHALE

Kocaeli genelinde 15 ayrı noktada konuşlu olan İtfaiye, toplam 467 personelle hizmet veriyor. Müdahale filosunda 70 aracı bulunan İtfaiye, yeni hizmete alınan araçlarla 75 araç sayısına ulaştı. 2016 yılında İtfaiye olarak toplam 6 bin 773 olaya müdahale edildi. Bu olayların 4 bin 353’ü yangın, 2 bin 420’si kurtarma olarak gerçekleşti. Kocaeli sahillerinde 10 bölgede gönüllülerle birlikte cankurtaranlık hizmeti verilerek, vatandaşların denizdeki can güvenlikleri sağlandı. Hizmetin başladığı 2005 yılından bu zamana kadar toplam 5 bin 879 vatandaşın hayatı kurtarıldı.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER

Kırsal alanlardaki yerleşimlere 68 yangın söndürme tankeri dağıtımı yapılarak, bunları kullanacak vatandaşlara gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi.

2001 yılından bugüne kadar toplam bin 179 vatandaşa gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi. Gönüllü itfaiyecilerin kullandığı 5 gönüllü itfaiye aracı ile 5 ayrı noktada gönüllü itfaiye müfrezesi bulunuyor ve aktif şekilde yangınlara müdahale ediyor.

EĞİTİMLER VERİLİYOR

İtfaiye eğitim merkezimizde okullardaki öğrencilere eğitimler verildi. Ayrıca eğitimler kapsamında, Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte yürütülen projeyle ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden itfaiyecilere KOBİTEM’de eğitimler veriliyor. 6 yıldır süren bu projeyle bugüne kadar bin 440’ı yerli, 101’i yabancı olmak üzere toplam bin 541 profesyonel itfaiyeciye eğitim verildi. Önleme ve denetim ekiplerince 2015 yılında toplam 4 bin 204 adet işyerinin mevzuata uygunluğu denetlendi.

24 Eyl 2016 - 11:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.