Doğan, ‘Emekliler başımızın tacı’

Emekli Evleri’nden 11.si Serdar Mahallesi’ne hizmete girdi. Açılışı Başkan Nevzat Doğan yaptı. Açılışta konuşan Doğan ‘Emekliler başımızın tacıdır’ dedi

Başkan Doğan’ın ev sahipliğindeki emekli evinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Volkan Bozkır, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Yoldaş, İZKANDER Başkanı Hüseyin Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘EMEKLİLER BAŞIMIZIN TACI’

Belediyeciliğin sadece temizlik, yol, kaldırım, park yapmak olmadığını düşünerek sizlerin her türlü yaşantınızda destek vermeye çalışıyoruz. Bu bölgenin farklı bir beklentisi olan Emekli Evi açmaya karar verdik. Çünkü biz projelerimizi vatandaşlarımızın sesine kulak vererek onlardan gelen talepleri dikkate alarak hayata geçiriyoruz. Emeklilerimiz bizim başımızın tacı, onların emekli olduktan sonra en güzel koşullarda yaşamlarını sürdürmelerini istedik ve emekli evi projemizi başlattık. Yaşlısına, geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz dedik. Bizim atalarımız, Türk geleneği her zaman anaya, ataya, ak saça, sakala her zaman itaat etmiş, başköşeye koymuştur. Diğer emekli evlerinde olduğu gibi Serdar mahallesinde de emeklilerimiz için her şeyi düşündük. Onların keyifli, bir o kadar da verimli zaman geçirmelerini istiyoruz. Bu belediyecilik anlayışı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışından geliyor, insanımıza hizmet etme anlayışından geliyor. Yukarıdaki iyi çalışıyorsa, haramı helali biliyorsa, hizmet peşindeyse aşağıdaki de onu yapıyor. Biz de sizlerin kuruşunuzu ziyan etmeden, kimseye kaptırmadan emeklimize, çocuğumuza, camimize, okulumuza hizmet olarak harcıyoruz.

‘ÇAĞ ATLADIK’

Bugün şehrimiz, dünden daha iyi, yarınımız daha da iyi olacak. Ülkemiz de dünden daha iyi. 15 yıl önce sağlıktaki durumumuzla, eğitimdeki durumumuzla, yollarımızla, havaalanımızla şimdi gelinen nokta arasında dağlar kadar fark var. Ülke olarak bu süreçte neredeyse çağ atladık.Okullarımıza gittiğimde gurur duyuyorum. Devlet okullarımız özel okullardan daha iyi durumda.

‘SAYISIZ PROJE’

Biz belediyeler olarak, asli görevimiz olmamasına rağmen eğitimi öncelikli görevlerimizin arasında tutuyoruz, her türlü isteklerine koşuyoruz. Şimdiye kadar ortaokul birinci sınıflarımız 50 bin bisiklet dağıttık. Yine geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız 4. sınıflara basketbol topu dağıtımımızı yine devam ettireceğiz. 5 bin basket topumuzu çocuklarımıza hediye edeceğiz. Ayrıca çocuklarımızın okullarda en güzel koşullarda eğitim alabilmeleri için tüm eksiklerini gideriyor, her türlü desteği sağlıyoruz.

‘UYANIK OLMALIYIZ’

Bizim millet olarak çok uyanık olmamız lazım. Bu vatan için şehitler veriyoruz. Şimdiye kadar verildi, verilmeye devam ediyor. Şehitlerin verilmesi vatanımızın, milletimizin, ezanımızın, bayrağımızın korunması için. O zaman birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız ve onların tarafında olmayacağız.

DOĞAN’A TEBRİK

Açılışta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da “ Emekliler bizim başımızın tacıdır. Emeklilere ne kadar hizmet edersek azdır. Onların tecrübelerinden, hayat birikimlerinden öğreneceğimiz çok şey var. O yüzden emeklilerimizi her vesile ile desteklemek anlamında İzmit Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Göreve geldiğinden bu yana emeklilerimize ayrı bir önem verdi. Birçok yerde Emekli Evimizi hizmete geçirdi” dedi. Konuşmaların ardından emekli evinin açılışı gerçekleştirildi. Emekliler de otel konforundaki mekan için Başkan Doğan’a teşekkür ettiler.

20 Şub 2017 - 11:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.