Kapatılan kolejin yönetimi konuştu

Geçtiğimiz hafta  FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma ve operasyonlar kapsamında  kapatıldığı açıklanan ilimiz Başiskele ilçesinde kurulu Conkb...

Geçtiğimiz hafta  FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma ve operasyonlar kapsamında  kapatıldığı açıklanan ilimiz Başiskele ilçesinde kurulu Conkbayırı Koleji’nin velileri yeni eğitim dönemi yaklaşırken büyük tedirginlik içinde bulunuyor.

Bu arada  Conkbayırı Koleji Kurucusu ve Yönetim kurulu Başkanı Saim Ekici imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldı. Saim Ekici, kendilerinin okulun kuruluşundan bu yana  eğitim konusunda çok  hassas davrandıklarını,  Conkbayırı ismini seçmelerinin de  tavırlarının açık kanıtı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“- 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY  terör örgütüdür. Devletimiz  bu melun girişimin ardından  ülkemizi ve vatandaşlarımızı  koruma refleksiyle bir dizi önlem almıştır. Bu önlemler tüm vatansever kişi ve kuruluşlar tarafından olduğu gibi,  Conkbayırı  Eğitim Kurumları tarafından da sonuna kadar desteklenmektedir. Okulumuza devletçe el konulması ve kapatılması ile ilgili olarak alınan bu önlemin sehven yapılmış  olduğu inancı içindeyiz. Bu inancımız okulumuzdaki müfredatın oluşturulmasında ve  uygulanmasında,  öğretmen ve yardımcı personel  seçiminde,  öğrencilerimize kazandırdığımız  değerlerde,  kısaca tüm eğitim öğretim etkinliklerinde yalnızca kaliteli eğitim ve vatanseverlik duygusuyla hareket ettiğimizi bildiğimiz, kendimize güvendiğimiz içindir." 

Conkbayırı Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı  Saim Ekici, Conkbayırı  Eğitim Kurumlarıyla ilgili  değerlendirme  sürecinin biran önce sonuçlanması ve  yeni eğitim yılına kadar kararın verilmesi beklentisi içinde olduklarını da vurguladı, açıklamasında şöyle devam etti:

“-İtiraz sürecinde  görüşme yaptığımız  yetkili merciler  yaşanan durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını, kurumumuzun vizyonu,  misyonu ve başarılarıyla  örnek bir kurum olduğunu ifade etmişlerdir. Kurumumuzun hiçbir çalışanı veya ortağı  hakkında bir  suçlama veya tahkikat yoktur. Mevcut bilgiler dedikodudan ibarettir. Resmi bir açıklama yapılmamış,  resmi makamlardan  bu konunun detayı ile ilgili  bilgi verilmemiştir.”

29 Ağu 2016 - 17:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.