“Cumhuriyet Bayramında çelengimizi koyacağız”

Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği”nin 2012 yılında...

Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği”nin 2012 yılında değişmesinin ardından, ADD’nin açtığı dava sonuçlandı. Derneklerin Cumhuriyet Bayramında resmi çelenk törenine alınmaması kararı değişmedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)’nin, 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile onanan “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğine açtığı dava sonuçlandı.  Ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliğinin 2’inci maddesinin 6’ıncı fıkrası Danıştay 10’uncu dairesinin, 2012/6278 esas 2016/1072 karar sayılı kararı ile iptal edildi. Fakat Cumhuriyet Bayramında sadece, Garnizon komutanı, mülki amir ve belediye başkanı tarafından çelenk konulacağına dair yönetmelik maddesi iptal edilmedi. Karar ADD tarafından temyize götürüldü.

HER BAYRAM DİRETİYORUZ

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi: “Genel Merkezimiz karara itiraz etmişti.  Bu karar iptal edilmişti ama oraya farklı bir ibare koyuldu. Milli bayramlarda konulacak ama Cumhuriyet Bayramları bu kararın dışında bırakıldı. Cumhuriyet Bayramlarında sadece Garnizon çelengi,  Valilik çelengi ve Belediye Başkanlığı çelengi dışında çelenk koyulmayacak ibaresi eklenmiş. Diğer kurumlar zaten resmi törenin ardından çelenk koyuyorlar. Önemli olan resmi prosedürde çelenk koymaktı. Genel Merkezimizde bulunan hukuk müşavirlerimiz bu karara itiraz etti.  Biz zaten her bayramda çelenk koymak için diretiyoruz. Vali muavini ile bile tartışma içine girmiştik geçtiğimiz törenlerde. 2012’den beri bu böyle gidiyor. Çelengimizi bile ter çevirdiler. Cumhuriyet Bayramında bizde çelengimizi koyacağız. Bunlar Cumhuriyeti pasifize etmek istiyorlar. Bizde inadına üstüne gideceğiz.” n Diren ÇELİK

21 Eki 2016 - 16:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.