Güngör Arslan hakkında Tekrar yasal işlem başlatıldı

Kapatılan Bizim Kocaeli Gazetesi’nin sahibi ve FETÖ kapsamında gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ile serbest bırakılan Güngör Arslan hakkında yeniden yasal işlem başlatıldı

HABER SİTESİ KURMUŞTU

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ operasyonları kapsamında sahibi olduğu Bizim Kocaeli Gazetesi kapatılan ve kendisi de gözaltına alınarak, 29 gün sonra çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ile serbest bırakılan Güngör Arslan, serbest kalmasının ardından yesilkocaeli.com isimli bir haber sitesi kurmuştu. Bu haber sitesinde yaptığı ‘Emniyet müdürünün telefonuna çıkmayan başkan kim’ başlıklı haber ile ilgili il emniyet müdürlüğünden açıklama yapıldı.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi; YEŞİL KOCAELİ internet sitesinde yazı yazan Güngör Aslan’ın;18.09.2016 günü “EMNİYET MÜDÜRÜNÜN TELEFONUNA ÇIKMAYAN BAŞKAN KİM?” başlıklı “15 TEMMUZ gecesi Kocaeli Emniyet Müdürünün telefonlarına çıkmayan, daha sonra belediyenin araçlarını vermeyen Hüseyin ÜZÜLMEZ’in bu tavrından sonra Emniyet Müdürü çaresiz olarak Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Zafer ARAT’ı arayarak Köseköy ve Cengiz Topel’deki askeri birliklerden askeri araçların çıkışlarının engellenmesi için belediye araçlarının askeri birliklerin önüne gönderilmesini söylediği” şeklinde asılsız haber yapması üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce basın açıklaması yapılması zarureti doğmuştur.

25.07.2016 tarih ve 668 Sayılı KHK ile Milli Güvenliğe Tehdit oluşturduğu tespit edilen FÖTE/PDY Terör Örgütüne aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğu belirlenen Bizim Kocaeli Gazetesinin kapatılmasına karar verilmiştir. Ayrıca; Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan Gazetenin imtiyaz sahibi Güngör ARSLAN hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine 28.07.2016 günü gözaltına alınmıştır. 23.08.2016 günü çıkarıldığı Mahkemece Adli Kontrol Şartıyla serbest kalmıştır.

15 Temmuz gecesi Kocaeli Emniyet Müdürü Levent YARIMEL tarafından Kartepe İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin ÜZÜLMEZ ve Kartepe İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Zafer ARAT’ı telefon ile hiçbir şekilde aranmamıştır. Güngör ARSLAN’ın internet sitesindeki yazısında, Kocaeli Emniyet Müdürü Levent YARIMEL hakkında gerçek dışı iddialarda bulunmuştur. Güngör ARSLAN hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

    Müdürlüğümüzce kamu oyuna yapılan açıklamalar dışındaki asılsız iddialara itibar edilmemesini, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

22 Eyl 2016 - 15:49 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.