‘10 Ekim mücadele günüdür’

10 Ekim Ankara katliamına dair Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, bir açıklama yaptı

Açıklamada aralarında 16 parti üyesinin de olduğunu hatırlatan Erkan, “101 arkadaşımızı kaybettik. O gün onların meydanda haykırdıkları emek, barış, demokrasi talebi bugün de yakıcılığını koruyor” dedi.  Katliamın ülkenin ve bölgenin giderek tırmanan ve tırmandırılan gerilimli ortamında gerçekleştiğini ifade eden Erkan, Hükümetin Suriye politikasının bir sonucu olarak Reyhanlı’da patlayan bombaların ardından benzerlerinin yaşanmaya başladığına dikkat çekerek, AKP iktidarının Suriye ve Ortadoğu’da yeni Osmanlıcı, yayılmacı politikalarının savaşı derinleştirdiğini; mezhepçi, ırkçı politikalarla halkın ayrıştırılıp kutuplaştırıldığını; emekçi sınıfların kazanılmış haklarının tasfiye edildiğini; siyasi iktidarın, sonucunu beğenmediği 7 Haziran seçimlerini yok sayarak yenileme kararı aldığını ve bunlarla beraber çözüm masasının bir çırpıda devrildiğini aktardı. Bu koşullarda yola düşen onbinlerce insanın barış ve demokrasi talebiyle Ankara’ya gittiklerinde, Gar’ın önünde katledildiklerini belirtti.

'10 EKİM BİR MÜCADELE GÜNÜ OLACAKTIR'

Erkan, “Bu bakımdan bir yıl sonra 10 Ekim, sadece katliamda yitirdiklerimizi andığımız bir gün değildir. 10 Ekim’e yol açan siyasal ortam devam ettiği sürece de 10 Ekim, sorumlularıyla hesaplaştığımız bir mücadele günü olacaktır.10 Ekim anmasının yasaklanması hiçbir biçimde kabul edilemez. Bu yasağı bu kadar kolaylıkla koyabileceğini zannedenler yanılıyorlar. 10 Ekim dava dosyasına giren belgelerden anlaşılmaktadır ki bu katliam göz göre göre gelmiştir. Katliama hazırlıkları görmeyenler, önlem almayanlar ve hatta bu katliama adeta yol verenlerin tek tek açığa çıkarılması ve gerçeklemesinde sorumluluğu olan istihbarat, emniyet, valilik, bakanlık vb. her düzeyde yetkili ve görevlilerin yargılanması ve cezalandırılması için bu mücadele sürecektir” dedi. n Diren ÇELİK

10 Eki 2016 - 10:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.