Büyükşehir meclis toplantısı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun şehir dışında olmasından dolayı Başkan Vekili

Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı önceki gün Leyla Atakan Kültür Merkezi içerisinde bulunan Şefik Postalcıoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yurt dışında bulunduğu için toplantıya katılmazken, meclis başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptı. 123 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste imar planı değişiklikleri, isimsiz bazı cadde ve sokaklara yeni isimlerin verilmesi, Gölcük ilçe merkezindeki Parkomat alanlarının Belde A.Ş.'ye devredilmesi ile Yıldız Bloklar bölgesinde Kent Konut'a ait 2.648 metrekarelik mağaza yerinin market olarak kullanılması gibi maddeler en dikkat çeken maddeler arasında yer aldı.

OKUMUŞ VEDA ETTİ

Meclis toplantısının başlaması öncesinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş meclise veda etti. Okumuş yaptığı veda konuşmasında, "Bu benim son meclis toplantım. Her şeye rağmen burada bulunduğum süre içerisinde bazılarınızı üzmüş, kırmış olabilirim. Öncelikle bu kişilerden beni affetmelerini istiyorum. Burada, siz değerli meclis üyeleri ile acısıyla, tatlısıyla günler geçirdik. Bundan sonra Ankara'da bana verilen görev kapsamında çalışacağım. Ankara'ya geldiğiniz de görüşeceğimizi umuyorum. Hepinize teşekkür ederim" dedi. Okumuş önceki günlerde Sayıştay Dış İlişkiler Grup Başkanlığına atanmıştı.

ÖNERGELER SUNULDU

Okumuş'un veda konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi. CHP'li Meclis üyesi Nihat Değer tarafından önerilen Sivas'ın Divriği ilçesine 1 adet belediye aracının hibe edilmesi konusunun gündeme eklenmesi yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi. MHP Grup Başkan Vekili Vahit Eryılmaz tarafından MHP eski Genel Başkanı Alpaslan Türkeş'in isminin yaşatılması için kentin belirlenen noktalarına verilmesi konusu, meclis başkanı Özak tarafından 'değerlendireceğiz' cevabı ile karşılık buldu.

'BÜYÜKŞEHİR YER GÖSTERMELİ'

Eryılmaz verdiği ikinci önergede tramvay projesi nedeniyle taşınacak olan balık pazarının nereye taşınacağını sordu. Eryılmaz'ın sorusuna cevap veren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "İki yönlü çalışmalarımız var. Birincisi mevcut tramvayın geçmesi nedeniyle birinci olarak oradaki esnafın başka yere aktarılmasıdır. Bunun planlanmasını Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Zannediyorum Kadıköy Mahallesi'nde bir yer ayrılacak. Onun dışındaki olaylarda dile getirdiğimiz balık pazarı değil, su ürünleri ile ilgili bir AVM yapılması. Su ürünleri AVM'de diyebiliriz. İçerisinde restorandan, balık tutma ürünlerine, kitaptan, su ürünleri ile ilgili her şeyi düşündük. Bu merkezin deniz kıyısında olması gerektiğini düşündüğümüz için Büyükşehir Belediyesi'nin bizlere yer göstermesi gerekiyor. Şuan için bir yer bulunamadı. O yüzden proje tasarı olarak kaldı" dedi.

DARICA'DA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun Darıca Belediyesi tarafından Bayramoğlu Mahallesi'nde bulunan adalarda hazırlanan uygulama imar planı değişikliği raporuna CHP grubu muhalefet şerhi koydu. CHP meclis üyesi ve imar komisyon üyesi Ömer Tanış konu ile ilgili yaptığı konuşmasında yapılan uygulamanın yanlış olduğunu imar ve planlama açısında bölge için tehlike yaratacağını dile getirdi. Tanış ayrıca bölgenin fizibilite çalışmalarının eksik olduğunu bu hususta bölge halkının da görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Konu ile ilgili Tanış'a cevap veren Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, yapılan imar değişikliğinin mevzuata uygun olduğunu belirterek herhangi bir sorunun olmadığını, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm fizibilite çalışmalarının da yapıldığını kaydetti. Tartışmalarında ardından 14'üncü ve 15'înci maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

'İLİM YAYMA CEMİYETİ NEDEN YURT YAPIYOR?'

Gündemin 21'inci maddesinden başlayarak 40'ıncı maddesine kadar olan maddeler muhalefet şerhi olmadığından dolayı komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. 41'inci madde de yer alan İzmit Belediyesi Körfez Mahallesi'ndeki imar plan değişikliğine muhalefet şerh koydu. Muhalefet grubu Üniversiteye ilim yayma cemiyeti tarafından yurt yapılmaması gerektiğini vurgularken meclis Başkanı Özak 'kamu yararına yapılacak olan her şeyi desteklemeye devam ederiz' dedi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Şunu kabul edelim ki bu şehirde bir üniversite var ve 80 bin öğrenci ile istihdam sorunu var. Biz de isteriz ki kredi ve yurtlar kurumu bu ihtiyacı karşılayacak kadar yurt yapsın ama bu hem maddi anlamda hem de zaman anlamda mümkün değil. Bu yüzden bu şekilde kamu yararını gözeten herkese elimizden gelen desteği veririz" diye cevap verdi. Gündemin 43'üncü maddesinden 46'ıncı maddesine kadarki maddeleri oy birliği ile kabul edilirken 51.maddeden itibaren başlayan teklifler komisyonlara devredildi.  Bilal ÇIĞRIM

23 Eyl 2016 - 16:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.