Hürriyet,”Emekçinin mücadelesini her platformda vermeye devam edeceğiz”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Emek Bürolarını ve çalışmalarını tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.Basın açıklamasında...

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Emek Bürolarını ve çalışmalarını tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.Basın açıklamasında konuşan Fatma Kaplan Hürriyet emek bürolarının amaçlarından bahsederek“Emeğin ve emekçinin mücadelesini her platformda vermeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet CHP Emek Büroları’nın çalışmalarını düzenlediği basın açıklmasıyla partililere tanıttı.CHP İl Binasında gerçekleşen basın açıklamasına CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay,CHP İl Başkan Yardımcısı Adnan Tok ve partililer katılım gösterdi. CHP Emek Büroları ile ; İktisadi temelde güvenceli bir yaşam, güvenceli bir gelecek,Siyasal temelde emeğin ve yurttaşların hakları,İdeolojik temelde eşitlik ve dayanışmayı hedeflediklerini belirten Fatma Kaplan”Her gün daha fazla işçiyi ölüme, yokluğa mahkum eden yasalar çıkarken Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna seyirci kalmadık ve Emek Büroları ile yeniden yola çıktık” şeklinde konuştu.

‘AKP’NİN SİCİL DÖKÜMÜ SUNULACAK’

Açıklamasına devam eden CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet “Emek Büroları, farklı çalışma alanlarına ilişkin kapsamlı raporları hazırlayıp kamuoyunun gündemine sunmanın yanı sıra her ay düzenli bir biçimde ülkemizde emek alanında yaşanan bütün gelişmeleri bir araya getirip halkımızın bilgisine sunacaktır.Aylık bültenler ile AKP’nin sicilinin dökümünü sunacaktır.Her ay ülkemizde ve dünyada yaşanan;İşten Çıkarmalar,İşçi Sağlığı ve İş Cinayetleri,ÖrgütlülükDirenişler emek bültenimizde yer alacak.Ancak bültenimizde sadece Türkiye’den değil, dünyadan da emek haberlerine yer verilecek.Cumhuriyet Halk Partisinin o ay meclis gündemine taşıdığı olaylar da bültende yer alacak.Elbette ana muhalefet partisi olarak sadece raporlama işlemi yapmayacağız. Bu bültende yer alan bütün olaylar TBMM gündemine ivedilikle getirilecektir.

EMEKÇİNİN YANINDA OLACAĞIZ

Her türlü baskıya karşı çalışanın emekçinin yanında olacağız ve her platformda emekçilerin haklarını savunacağız.Genel Başkanımızdan milletvekillerine, genel başkan yardımcılarımızdan il ve ilçe başkanlıklarına, herkes emeğin gündemine sahip çıkacak, alın teriyle geçinenin yanında yer alacaktır.Emek mücadelesini emek bileşenleriyle birlikte yükselteceğiz. Biliyoruz ki emeğe sahip çıktığımız zaman ve emek hak ettiği değeri aldığı zaman gerçek bir demokrasi kurulabilir. Biz bunun için tam ve gerçek demokrasiyi savunuyoruz.CHP Emek Büroları olarak, 15 Temmuz sonrası emek cephesinde yaşanan gelişmeleri, haksızlıkları ve hukuksuzlukları takip ediyoruz.Darbe girişimi sonrası daha fazla hukuk, daha fazla özgürlük taleplerinin yerini, tam tersi olarak darbe sonrası çıkartılan OHAL yasalarına bırakmıştır. Darbe karşıtlığının adı asla OHAL olamaz. OHAL kapsamında hak ve özgürlüklerin askıya alınmasına, emekçilere yönelik cadı avının sürdürülmesine son verilmelidir.

EMEK MÜCADELESİ BÜYÜTÜLECEK

Emek Büroları, emek mücadelesindeki siyaseti büyütmek, görünür kılmak ve emekçilerle omuz omuza mücadele etmek için kuruldu.Bu kapsamda emek bürolarına ilişkin detaylı yönetmelik hazırlandı. Bu yönetmelikte emek bürolarının kuruluş, amaç, görev ve yetkileri hakkında maddeler yer almakta.Biz de bu kapsamda öncelikle genel merkezde genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba başkanlığında danışma ve yürütme kurulunu oluşturduk. Bu kurulda milletvekilleri, PM üyeleri, akademisyenler, işçi ve kamu görevlileri sendikalarının konfederasyonlarından temsilciler, güvencesiz çalışan temsilcileri, emekli temsilcileri, işsiz temsilcileri, uzmanlardan oluşmakta.Bu üst kurullar hakkında önümüzdeki ay tüm illerde eş zamanlı tanıtım toplantısı yapılacak ve daha detaylı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır..Bu kapsamda öncelikle CHP Kocaeli İl Başkanlığımızda İl Başkan Yardımcısı Adnan Tok başkanlığında İl Emek Bürosunu oluşturduk.Şimdi bu kurulumuz ileriki günlerde tüm ilçelerde ilçe emek bürolarını oluşturacaktır ve önümüzdeki ay yapılacak eş zamanlı tanıtım toplantısında ilçe emek bürolarımızın da tanıtımı yapılacaktır.

SENDİKALARA DA GÜÇ KATACAĞIZ

Bu kurulan emek büroları ile politika üretme süreçlerini illere / ilçelere yayacak ve CHP’yi fikren zenginleştirecek, o ilde emek kesiminin sorunlarına bilfiil müdahil olunacak.Örgütlü olan sendika, dernek ve STK’larda var olacağız ama bunun yanında daha önemli olan artık emek dünyası ile ilgili köşe bile yazanın kalmadığı, DİSK gibi büyük bir Konfederasyonunun bile 1 milyon üyeden şimdi 100 bin üyeye düştüğü şu ortamda, sessiz sınıflarda duyarlılığı arttırmak, örgütsüz yapılarda örgütlülüğü sağlamak, sınıf bilincini güçlendirmek, emekçilerimizin haklarının farkına varmasını sağlamak, sendikalara güç katmak da sorumluğumuz olacaktır.Biz AKP yalanlarına karşı, açık bir meydan okumayla yola çıkıyoruz ve emeğin bütün bileşenlerini bir araya getiriyoruz. Amacımız emeği özgürleştirecek, işsize iş, yoksula aş üretecek bir düzeni kurmaktır.Bugün, Sermaye, din ve milliyetçilik ekseninde siyaset yapanlar yüzünden emekçiler dağınık durumdalar.AKP, kimlik siyasetiyle tarihin en büyük siyasi krizine neden olmakta. Buradan çıkışın tek yolu emekçileri bir araya getirecek ve birlikte siyasete katacak emek siyasetidir.Son 14 yılda istikrar diyerek yoksul bırakılan, örgütlü yapısı parçalanmış bir emekçi kesim yaratılmak istendiği çok açık.

KÖLE HALİNE GETİRMEK İSTİYORLAR

Taşeron uygulaması ile emekçilerin geleceği ile oynanıyor. Bugün kamu ve özelde taşeron işçi sayısı 1.5 milyonun üzerinde. Toplam işçi sayısının yaklaşık yüzde 12’si taşeron olarak çalışıyor.AKP, kendisine biat için bir yandan emekten yana sendikacılığı engelliyor, diğer yandan yandaş sendikalar yaratıyor. Emekçilerin yaklaşık yüzde 88'i sendikasız olarak çalışıyor" dedi."İktidar, iş cinayetlerinin nedenini işin "fıtrat"ında  ya da emekçinin "kader"inde buluyor.Sadece 2016 yılının ilk beş ayında 707 işçi, iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdi.Emekçiler köle haline getirilmek isteniyor. Meclis'ten geçen "kiralık işçilik" yasası ile Özel İstihdam Büroları’na işçi kiralama yetkisi verildi.Tüm bunlar yaşanırken, Emek Büroları olarak, madenlerde gün ışığı görmeden ekmek parası için çalışan işçilerimizin de, AVM’lerde ya da çağrı merkezlerinde gün ışığından mahrum bırakılarak saatlerce çalıştırılan yurttaşlarımızın da yanındayız. İşçisinden plaza çalışanına, çiftçisinden memuruna, öğretmeninden AVM çalışanına kadar tüm emekçilerin sorunlarının dermanı olmak istiyoruz.Emekçilerin siyasi hareket alanında ve oy verme motivasyonu içerisinde işçi olmak, çiftçi olmak, öğretmen olmak, emekli olmak yer almıyor. Emek alanını hapsedildiği kafesten çıkarmak istiyoruz.Sola hayat veren damarların yeniden açılması, içerisinde bulunduğumuz gerici saldırıdan sıyrılarak tüm emekçilerin kazanılmış haklarını yok eden anlayışın sona erdirilmesi en çok da emekçilerin elindedir.Kültürel, mezhepsel ve etnik kimlikler üzerinden yapılan siyaset döngüsüne hapsedilmiş halkımızın yeniden işçi, emekli, kamu çalışanı, işsiz, güvencesiz, taşeron, yani emekçi olduğunu hatırlatma ve politize etme görevini Türkiye’nin kurucu partisi CHP üstlenmiştir” dedi.Ardından konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay” Chp kitle partisi ve emeğe değer veren bir parti.bir çok komisyon var ama hiç biri beni emek komisyonu kadar heyecanlandırmadı.zamanla sendikalar el değiştirip iktidara yakın oldu.sendikacılık solculuktan gelir.muhalefetlikten sorgulamaktan gelir”diye konuştu. n Diren ÇELİK

22 Eki 2016 - 15:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.