Türk Eğitim Sen’den CHP’ye ziyaret

Türk Eğitim Sen Kocaeli şube Başkanı Yaşar Şanlı ve beraberindekiler MHP’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından CHP’ye ziyaret gerçekleştirdi. Bura...

Türk Eğitim Sen Kocaeli şube Başkanı Yaşar Şanlı ve beraberindekiler MHP’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından CHP’ye ziyaret gerçekleştirdi. Burada konuşan CHP il başkan vekili Selim Yıldız birlik vurgusu yaparak, “15 Temmuz gecesi bu ülke her şeyi gördü, uçurumun kenarından döndük” dedi.

Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nin bir durağı da CHP oldu. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında gösterdiği duruş nedeniyle CHP’lilere de teşekkür eden Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı şunları söyledi: “Kemal Kılıçdaroğlu’na hepimizin yüreğini ağzına getiren bir saldırı girişimi yapıldı. Bu saldırı girişimini kınıyoruz. Genel Başkanın saldırı sonrası yaptı konuşmada çok güzeldi. ‘Vatana canımız feda olsun’ şeklinde bir açıklaması vardı. Kendisine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ülkemiz 15 Temmuz’da Cumhuriyet tarihimiz boyunca görmediğimiz, belki de Türkiye tarihi boyunca görmediğimiz bir hadiseyle karşı karşıya kaldı. TBMM’ye asker elbisesi giydirilmiş teröristler tarafından bombalar atıldı. Cumhuriyetimiz umarım bir daha böyle hadiseler görmez.

DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR

Türkiye Kamu Sen olarak çok basit bir şey söylüyoruz. 15 Temmuz süreci öncesinde liyakat usulüne bağlı olmadan yapılan atamaların artık bir son bulması gerekiyor. Kim hak ediyorsa onların yönetici olması gerekiyor” dedi. Ardından sözü alan isim ise CHP İl Başkan Vekili Selim Yıldız oldu. Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçmiş olsun dileğiyle geldiniz. Ülkemizin bu şekilde gelişmelere çok ihtiyacı var. Daha önce siyasi görüşlerimizden dolayı bir araya gelemiyorduk. Bir kırılganlık vardı. Yenikapı mitinginin ardından şunu gördük ki ülkenin bir dayanışmaya ihtiyacı vardı. Her kesimden insanın dışarıdan gelen tehdide karşı bir dayanışmaya girmesi çok önemliydi. 15 Temmuz gecesi çok ciddi bir kırılma ve travma yaşandı. Allah Türk milletini korudu. Özellikle o gece PKK PYD FETÖ işbirliği açığa çıktı. Bu terör odaklarının birlikte hareket ettiği anlaşıldı. Gerçekten ülke uçurumun kenarından döndü. Tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz.” n Diren ÇELİK

30 Ağu 2016 - 10:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.