Seka Devlet Hastanesi'nden organ bağışı paneli

Organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince gelişmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3 – 9 Kasım tar...

Organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince gelişmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3 – 9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” düzenlenmekte ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda hastane konferans salonunda ‘Organ Bağışı Paneli’ gerçekleştirildi.

Panele, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Arzu Kara Aşı, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Pınar Özkır Sönmez, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İdari Başkanı Muhammed Coşkun Güler, İzmit Seka Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Sadullah Kıvanç Tunç, diğer sağlık kuruluşlarımızın idari kadroları katılım gösterdi.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Panelde konuşmacı olarak ilk sözü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziloji ve Reaminasyon Ana Bilim Dalı bölümünden Prof. Dr. Zehra Nur Baykara aldı. Dr. Baykara, Klinik tanı ile ilgili konuşma gerçekleştirerek, “Beyin ölümü nedir ve beyin ölümü hangi durumlarda kesinlik sağlar” sorularının cevabını dinleyenlere aktardı. Konuşmasının ardından Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Şenol Ergüney kendilerine teşekkür belgesi ve çiçek takdim ederek katılım sağladıkları için memnuniyetini dile getirdi.

‘VATANDAŞ ZARURET HALİNDE ORGAN BAĞIŞLAYABİLİR’

Organ Bağışının İslam dinindeki yeri hakkında konuşma gerçekleştiren Kocaeli İl Müftülüğü’nden Uzman Vaiz Servet Yalçın, “Kişi kullandığı organlardan sorumludur. Ama söz konusu insan hayatıdır. Vatandaşlarımız zaruret anında organlarını bağışlayabilir. Ölüm, bir son değil başlangıçtır. Herkes organları ile tekrar dirilecektir. Tıbben kesin kayıtlar olduğu ispat edilince organ bağışı yapılabilir’’ dedi. Konuşmasının sonunda kendilerine Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı teşekkür belgesi ve çiçek vererek panele katılımlarından dolayı teşekkür etti.

‘KANOPE’ GRUBUDA PANELDEYDİ

Son olarak konuşmacı olarak söz alan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 öğrencisi KANOPE grubunun Organ Bağışı Etkinlik Sorumlusu Merve Yüksel, KANOPE grubunun kurulma amacını, faaliyetlerini ve Organ Bağışı konusundaki etkinliklerini aktardı. Oldukça beğeni alan konuşmasının ardından kendisine İl Sağlık Müdür Yardımcısı Pınar Özkır Sönmez tarafından çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi. Panel konuşmaların ardından ikramlarla son buldu.

10 Kas 2016 - 11:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.